Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kikki Danielssons singelliv: Därför väljer jag bort kärleken

08 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCarolina Byrmo/Aftonbladet/TT
Kikki Danielsson genomgick en omskriven skilsmässa från exmaken Kjell Roos år 2002.
Trots att den i dag 70-åriga ikonen längtar efter kärlek, så har hon valt ett liv som singel.
– Jag skulle ju hemskt gärna vilja bli kär igen... men jag törs inte, säger artisten när hon gästar tv-programmet Renées brygga.
Annons
Se Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se Lotta Engbergs stilresa genom åren


Hon har sålt över 3,5 miljoner album, vunnit Melodifestivalen två gånger och utsetts till Skandinaviens bästa countrysångerska. Så presenteras schalgerikonen Kikki Danielsson när hon gör entré i onsdagens avsnitt av Renées brygga.

I avsnittet berättar den folkkära artisten om den omskrivna skilsmässan – och varför hon inte vågat öppna sig för kärleken igen sedan dess!

Kikki Danielssons skilsmässa – orden om tuffa tiden

När Kikki Danielsson reflekterar över livet, ser hon tiden omkring 50 års ålder som den allra värsta. Hon beskriver det som ”bara transportsträcka till 60” och förklarar varför årtiondet tar hem antipriset som det sämsta tänkbara.

– Det var ju skilsmässa och så fyllde jag 50 år. Jag hade ingen alls känsla för att fylla år, jag ville bara gå och gömma mig, berättar Kikki för programledaren Renée Nyberg och fortsätter:

Annons

– Det var mycket skriverier om rattfyllan och alltihopa. Barnen ville inte prata med mig. Det var väldigt mörkt där.

Kikki Danielsson var gift med musikern Kjell Roos mellan 1984 och 2002. Under äktenskapet fick paret två barn; dottern Emma och sonen Viktor.

Arkivbild på Kikki Danielsson tillsammans med dåvarande maken Kjell Roos och de gemensamma barnen Emma och Viktor.
Arkivbild på Kikki Danielsson tillsammans med dåvarande maken Kjell Roos och de gemensamma barnen Emma och Viktor.

Äktenskapet var på upphällning och Kikki försökte bedöva känslorna av misslyckande med alkohol. Något som grundande sig i ett trauma från barndomen, då hennes föräldrar skiljde sig och adopterade bort henne när hon bara var 4 år.

Hon ville inte att barnen skulle bli ”skilsmässobarn” precis som henne själv, och därför kämpade Kikki för äktenskapet in i det sista. Men till slut blev en skilsmässa oundviklig.

År 1999 och 2004 åkte Kikki fast för rattfylla till följd av alkoholproblematiken. Vilket adderade till rubriker på löpsedlar om problemen i äktenskapet vid tidpunkten.

Annons

Kikki Danielssons singelliv: Därför väljer jag bort kärleken

I dag har Kikki Danielsson varit nykter i drygt tio år. Hon känner att livskurvan pekar uppåt och hon har en mycket god relation med både barn och barnbarn. Äntligen har hon bearbetat många av de trauman som tyngt henne och hon kan se ljuset!

Trots att den 70-åriga artisten befinner sig på en så bra plats i livet just nu, så har hon problem med tillit och väljer därför att leva som singel.

– Jag litar inte på någon nästan. Jag lever ju ensam och söker inga nya kontakter. Enda gången jag känner mig trygg är när jag jobbar med musiker, berättar Kikki.

Kikki känner sig som tryggast i sällskap av andra musiker! I fjol gästade hon och hennes goda vän Sören ”Sulo” Karlsson bandet The Refreshments julshow.
Kikki känner sig som tryggast i sällskap av andra musiker! I fjol gästade hon och hennes goda vän Sören ”Sulo” Karlsson bandet The Refreshments julshow.

Vidare berättar hon att de negativa erfarenheterna från åren i rampljuset bidragit till att hon i dag väljer att avstå från många av livets glädjeämnen till förmån för en tillvaro i isolering.

Annons

– Det är så mycket som jag skippar för att slippa den här stressen. Jag älskar att gå på marknader och konserter… men jag går inte någonstans. Det gör jag inte, säger hon och betonar rädslan för att hennes liv ska bli uppblåst i offentligheten igen.

Hon låter också avslöja att hon har en längtan efter att leva i en tvåsamhet, men att hon inte vill att en potentiell kärlekspartner ska behöva utstå det hon utstått.

– Jag skulle ju hemskt gärna vilja bli kär igen, för jag vet ju hur det känns, men jag törs inte. Jag gör bara folk illa. Det sitter så djupt rotat det där.

Renée Nyberg konstaterar förfärat att Kikki är alldeles för hård mot sig själv, och att hon förtjänar en romantisk kärlek i livet.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons