Därför stoppas Sarah Sjöströms barnplaner med Johan: ”Förstört”
Slå på ljud

Sarah Sjöström var 18 år gammal när hon träffade kärleken Johan de Jong Skierus som då var 22. Idag är fjärilssimmaren 27 år gammal, och planerna om barn finns absolut på kartan. Eftersom simningen är en sådan stor del av parets liv var tanken att passa på mellan två OS, men planerna har på grund av pandemin satts ur spel.

I TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts berättar sambon Johan de Jong Skierus om barnplanerna som gått i kras:

Sarah Sjöströms förklaring till ifrågasatta orden om pojkvännen

– Vi har våra fyraårsplaner när det gäller barn. Men det har blivit lite förstört nu... Eller inte förstört men vi vet inte hur det blir, eller hur det kommer se ut, säger han och fortsätter berätta om tanken gällande barnagörandet innan pandemin:

– Mellan OS i Rio och OS i Tokyo... ja eller nej, alltså vi vet inte. Jag tror att Sarah vill ha barn under karriären också. Och då får det bli att jag stannar hemma. Simningen är en stor del av våra liv eftersom vi bestämde oss för att leva tillsammans.

Jenny Strömstedts nya frisyr – kapar långa håret

Sjöström vill göra som Alshammar – skaffa barn i karriären

När Sarah Sjöström senare i programmet också börjar prata om att skaffa barn, slår hon fast att simkarriären inte är något hinder för det. Simmaren avslöjar även att det finns de som hon ser upp till när det kommer till just det.

– Jag skulle gärna vilja ha barn under simkarriären. Jag har sett många idrottskvinnor göra comeback efter födseln, bland annat Therese Alshammar. Det är superinspirerande!

Både Sarah Sjöström och Johan de Jong Skierus skriver under på att karriären absolut inte får stå i vägen för att skaffa en familj. De börjar berätta om tiden i början av deras förhållande, när Sarah Sjöström fortfarande gick i gymnasiet och redan gjort ett namn för sig inom simningen, och Johan bodde i ett annat land.

– Johan var 22 och bodde i Frankrike så det blev många resor dit. Men sedan flyttade han hem och jag började i stället resa mycket. Men nu funkar det superbra och jag älskar att simma, men det ska inte stoppa mig från att bilda en familj. Jag kan inte tänka mig något annat som är viktigare än barnen, säger Sarah Sjöström och menar att de fått ett rimligare vardagspussel bara såhär ett par år efter den hektiska tiden.

Sarah Dawn Finer bryter tystnaden om diagnosen: ”Sorgligt att det tog tid”

Foto: TT/TV4