Det var för ungefär två veckor sedan som OS-mästaren Sarah Sjöström, 27, halkade på en isfläck och ramlade så illa att hon bröt sin högra armbåge. Simmaren, som är en av världens främsta idrottare fick opereras efter olyckan, och har sedan haft väldigt ont under läkningsprocessen.

I en intervju med Dagens Nyheter hyllade hon sin sambo Johan de Jong Skierus för hur mycket han har stöttat och hjälpt henne efter skadan.

– Johan har varit helt fantastisk. Han skämmer bort mig, sa hon i intervjun.

Men simmarens exempel på hus pojkvännen har hjälpt henne fick minst sagt många att reagera. Sarah Sjöström gav som exempel på hur Johan gått upp mitt i natten för att hämta smärtstillande åt henne, när hon hade så ont efter operationen att hon knappt kunde röra sig. Många har ifrågasatt om inte en sådan gest är något man ska kunna förvänta sig av en kärleksfull partner, och menar att det inte borde räknas som att bli bortskämd.

Carina Bergfeldts make Jesper Zølcks okända liv – parets kärleksmöte

Sarah Sjöström försvarar orden om pojkvännen

På torsdagen togs frågan också upp i radioprogrammet Morgonpasset i P3 där Sarah Sjöström fick gästa och försvara sitt uttalande om pojkvännen. Simmaren menar att det bara var ett av många exempel, och att hon får hjälp med mycket som hon tidigare tagit för givet att kunna.

– Han är så gullig. I morse han gick till jobbet innan jag gick upp. Han vet att jag inte kan hyvla ost så då hade han hyvlat upp några ostskivor till mig innan han gick till jobbet, säger hon i Morgonpasset i P3.

Nu hoppas hon kunna läka klart för att vara redo för OS i Tokyo i sommar.

– Jag tror att jag kommer vara med. Frågan är vilken nivå jag hinner komma tillbaka till, det är ju svårt att gissa. Jag ska kämpa så mycket jag kan, säger hon i programmet.

Stadium lyfter kvinnliga idrottsstjärnor i kampanj

Mer läsning

Femina