Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför väljer Tina Nordström att hålla familjen privat

09 sep, 2020 
AvGabriella Håkansson
FotografCarolina Byrmo/TT
Tina Nordström är ett välkänt ansikte för det svenska folket.
Nu öppnar hon upp om ett beslut hon tagit för familjen – efter erkännandet om tuffa tiderna med maken Martin Holmqvist.
– Där blir jag helt plötsligt sträv, säger hon till Expressen.
Annons

Tina Nordström, 46, är Mat-Tina med hela svenska folket. Det började med att hon hade sitt eget matlagningsprogram på 00-talet, något som snabbt kom att bli stor succé. Sedan dess har vi fortsatt att kunde se henne i tv-rutan, bland annat i TV4:s program som Hela Sverige bakar och Sveriges yngsta mästerkock.

Trots att Tina har varit ett välkänt ansikte för det svenska folket sedan många år tillbaka så har hon alltid hållit sitt privatliv privat. Tina har idag över 160 000 följare på Instagram men även hennes sociala medier används främst till arbete. Det dyker inte upp några privata uppdateringar gällande familjen eller kärleken.

Erkännandet om tuffa tiderna

Under alla år har hon haft maken Martin Holmqvist, 46, vid sin sida. Paret gifte sig 2011 i Glumslövs kyrka, utanför Lund. Tina och Martin har varit tillsammans i hela 23 år har ihop barnen Albin, 14, och Elise, 11. Tidigare har Tina pratat öppet om att relationen inte alltid har varit en dans på rosor.

Annons

– Vi är bra på att älska varandra, och det finns något häftigt i att hålla ihop och kämpa för relationen. Visst har vi haft tuffa perioder, men när man kommer igenom dem har man ju uppnått något tillsammans. Och vid det här laget är vi ju en del av varandras livshistoria, har Tina tidigare berättat för Expressen.

Trots detta menade hon att paret har sina knep för att ständigt hålla relationen levande. Bland annat beger de sig gärna till Vemdalen där de tillsammans njuter av familjeliv och samlar kraft ihop.

Tina Nordström och maken Martin
Foto: Tomas Leprince/TT

Tinas beslut för familjen

I en ny intervju med programledaren kommer maken upp på tal, något som får Tina att öppna upp om sina tankar kring att hålla privatlivet privat.

– Martin är en jättebra man. För mig är det fint och coolt att hålla ihop. Men jag gillar inte att prata familj. Där blir jag helt plötsligt sträv, säger hon till Expressen.

Annons

– Jag uppfattas som öppen och är väldigt direkt. I princip kan jag säga vad som helst och komma undan med det. Men egentligen är jag noga med mitt privatliv och tar inte hem journalister. Den integriteten har jag alltid haft. Mina ungar finns inte på en enda bild och den enda bilden på min man är från när vi gifte oss.

Tina berättat däremot om lyckan över att få vara mamma till sina två barn trots att de inte längre är så pass små att de bara vill umgås med sin mamma.

– Har man barn på 11 och 14 får man försöka finna nya platser att fånga in dem på. Att sitta i bilen på väg till träningen är guld. Då kan man prata. Jag fångar också in dem innan de ska lägga sig och masserar fötterna, säger Tina.

Läs mer:

Annons