Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

David Lindgren slår tillbaka mot kritiken – vägrar läsa

19 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMagnus Sandberg/Aftonbladet/TT
David Lindgren.
David Lindgren axlade programledarskapet i Let's dance efter David Hellenius, och har tillsammans med Petra Mede lett årets säsong av danstävlingen.
Den nya duon har kritiserats i sociala medier – och Lindgren erkänner att han undviker att läsa kommentarer.
– Lägger TV4 upp en bild på mig läser jag inte kommentarerna. Jag tar verkligen åt mig, säger han till Aftonbladet.
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

När Tilde de Paula Eby och David Hellenius gick ut med att de lämnade som programledare för Let's dance i förra årets final, så undrade många vilka som skulle få ta över det prestigefulla uppdraget.

TV4:s val föll på Petra Mede och David Lindgren, som båda har varit programledare för Melodifestivalen förut, om än inte tillsammans.

Kanske var det den erfarenheten som gjorde att David Lindgren inte blev nervös över det nya jobbet.

– Jag är rätt bra på att inte bli uppstressad över sådant. Jag blir snarare triggad och kände på mig att jag och Petra hade något bra på gång, vi klickade så bra. Men när det kommer till vissa jobb måste man bevisa att man förtjänar att stå där och Let’s dance är ett sådant jobb. Det var samma sak med Mello, jag ville bevisa att jag förtjänade jobbet och att stå på den platsen, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Annons

David Lindgrens svar på kritiken – undviker att läsa

Under säsongen har både David och Petra fått hyllningar – men också kritik för att de skulle vara för tramsiga i rutan.

– Det är så många som tittar och det är helt omöjligt att tillfredsställa alla. Men säger folk att vi är tramsiga blir jag bara glad, för det är vi. Det behövs faktiskt lite trams också, det är ju det som är roligt, tycker Lindgren.

Men han försöker samtidigt låta bli att läsa vad som skrivs om honom, i alla fall i andra kanaler än hans egna på sociala medier – David tycker det är för jobbigt att ignorera hat och hård kritik.

– Jag ser bara det som skrivs på mina sociala medier och det är ju människor som vill följa mig. Men lägger TV4 upp en bild på mig läser jag inte kommentarerna. Jag tar verkligen åt mig och det märkte jag ganska tidigt. För en herrans massa år sedan var jag med i ”Så ska det låta” och då ville jag kolla efteråt vad folk tyckte. Även om det var jättemånga positiva kommentarer så var det de negativa som fastnade.

Annons