0:55

Efter reklamen: 5 svenska kvinnliga OS-hopp i Tokyo-OS 2021

(0:55)

Under 1980-talet nådde Sverige stora framgångar i tennis – mellan 1983 och 1989 var Sverige i Davis cup-final varje år, och lyckades ta hem vinsten tre av de åren. Stjärnor som Mats Wilander, Mikael Pernfors och Anders Järryd var med och kämpade hem det ärofyllda priset till Sverige.

Över 30 år har gått sedan dess, men tennisgänget verkar fortfarande umgås med varandra.

Ingemar Stenmarks kärlekskarusell – så lever tidigare flickvännerna i dag

När Mikael Pernfors nyligen fyllde år bjöd han in sina vänner till fest, och det var ingen dålig skara sporthjältar som kom för att fira den forna tennisspelaren.

En av de som gick på festen var fotbollsspelaren från VM 1994, Tomas Brolin. Han delade sedan en bild på gänget som firade Pernfors 58-årsdag, och där hittar vi namn som Mats Wilander, Anders Järryd och Jocke Nyström. Även radio- och tv-profilen Fredrik Belfrage hängde med gänget.

”Härligt gäng”, skriver Tomas Brolin till bilden, och konstaterar att det är en trädgårdsfest för att just fira Mikael Pernfors födelsedag.

Anders Järryds barn har vuxit upp – så ser de ut

Mikeal Pernfors liv utomlands efter succén

Mikeal Pernfors verkar vara hemma i Sverige över sommaren – i vanliga fall bor han nämligen i USA, dit han flyttade redan 1981 för att plugga på college. Det var först då hans tenniskarriär tog fart på riktigt, innan dess hade Pernfors sett sporten som en rolig hobby.

– Jag kommer nog aldrig att flytta tillbaka till Sverige igen. USA är hemma nu. Jag har bott här sedan jag var 18 år. Mina barn Figge och Bella är födda här och går i skolan, har han berättat för Expressen.

Men just på sommaren är det skönt att besöka hemlandet igen.

Vi älskar att åka till Sverige under sommaren, men det är svårare nu när jag har min högsäsong under några sommarmånader på seniortouren.

OS - skandalerna, klantskallarna och gaphalsarna vi aldrig glömmer

Mer läsning

Femina