Farah Abadi
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet
1:37

Efter reklamen: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

(1:37)

Slå på ljud

Förra året såg vi Oscar Zia debutera som programledare när han tog över rodret på Sveriges största musiktävling. Enligt Aftonbladet är det nu två nya programledare som tar över uppdraget att leda Melodifestivalen – nämligen Farah Abadi och Jesper Rönndahl!

Carolina Gynning om hemliga graviditeten i nya filmen

De programleder Mello 2023

Farah Abadi blir ett kärt återseende i Melodifestivalen 2023. Hon agerade nämligen som sidekick under förgående år, där hon bland annat fick vara artisternas stöttepelare i greenroom. Men i år tar hon en större roll och kliver upp på Mello-scenen som programledare, rapporterar Aftonbladet.

– Hon är väldigt omtyckt av tittarna och populär i SVT-huset, att hon nominerades till Kristallen har inte gjort henne mindre populär, säger en källa till Aftonbladet.

Farah Abadi

Farah Abadi

Jesper Rönndahl programledare i Melodifestivalen

Även ny programledare väntas göra Farah sällskap under Melodifestivalen 2023 – nämligen komikern Jesper Rönndahl. Vi har tidigare sett honom i På spåret tillsammans med Elisabeth Höglund, som programledare för satirprogrammet Svenska nyheter, och som skådespelare i humorserien Dips. Men nu kommer vi få se Jesper Rönndahl i ett helt nytt sammanhang, då han axlar rollen som programledare för Melodifestivalen 2023.

– Det är Farah och Jesper som kommer leda Melodifestivalen, de kommer att leda alla sändningarna och det kommer inte att vara några andra än dem, berättar en källa för Aftonbladet.

Jesper Rönndahl

Jesper Rönndahl vann Kristallen 2019 för programmet Svenska nyheter

Melodifestivalen 2023

Nytt för i år är även att mello-turnén gör comeback efter förra årets covid-restriktioner. Tävlingen kommer hållas i följande värdstäder 2023:

Första deltävlingen hålls i Göteborg lördag 4 februari, därefter väntar Linköping 11 februari, Lidköping 18 februari, Malmö 25 februari, semifinal i Örnsköldsvik 4 mars och final i Friends arena i Solna lördag 11 mars.

Mest läst