Det klipptes bort från Meghan Markle och Harrys intervju med Oprah
Meghan Markle och Harry – så reagerar omvärlden efter intervjun
Slå på ljud

Bara härom veckan slog Oprah Winfreys stora intervju med prins Harry och Meghan Markle ner som en bomb världen över. Tillsammans öppnade hertigparet upp om nästan precis allt, och vittnesmålen om att hovet ”oroat sig för hur mörk hudfärg” lille sonen Archie skulle få – pekar på att det finns rasism i det brittiska kungahuset, vilket skakade hovet. I början av intervjun slog programledarproffset Oprah Winfrey själv fast att samtalet var betydligt längre än den nedklippta versionen om 85 minuter som man nu kan ta del av på bland annat Viafree.

Michelle Obama om Meghan Markles intervju med Oprah

Det tittarna inte fick se i Meghan Markle & prins Harrys intervju med Oprah

Hela intervjun med Meghan Markle och prins Harry var 3 timmar och 20 minuter lång, och därför finns det 90 minuter av samtalet som ännu inte publicerats, rapporterar sajten Mirror. I England sändes Oprah Winfrey-intervjun på kanalen Now ITV, vilka nu enligt uppgifter är mer än sugna på det opublicerade materialet.

– Det var årets mest sedda program i Storbritannien och rättigheterna såldes över hela världen, säger en källa till sajten och fortsätter:

– Att visa mer skulle garantera höga tittarsiffror.

Därför kommer The Crown aldrig skildra Meghan Markle och prins Harrys liv

Brittiska hovet uppges vara ängsliga över resterande material

Enligt samma källa till sajten är Oprah Winfreys produktionsbolag väl medvetna om att de sitter på material värda miljoner, vilket gör att många tycker det är konstigt att de inte säljer det vidare.

– Det finns ett stort intresse av att visa programmet i sin helhet, säger källan och poängterar att hovet minst sagt är nervösa över att det opublicerade materialet ska innehålla fler skakande vittnesmål från hertigparet.

Drottning Elizabeths svar efter parets uttalande

Sedan intervjun sändes väntade näst intill hela världen på ett uttalande från drottning Elizabeth II, och det kom strax efter intervjun.

”Hela familjen är mycket ledsen över att få höra i vilken hög utsträckning de senaste åren har varit tuffa för Harry och Meghan. Frågorna som tagits upp, i synnerhet den med hudfärg, är bekymrande. Vissa erinringar kan variera, men de tas på stort allvar och kommer adresseras av familjen privat”, meddelade drottningen i uttalandet och tillade:

”Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara mycket älskade familjemedlemmar”, skrev drottningen.

Kate och Williams första ord om Meghan och Harrys intervju med Oprah

Mest läst