Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Din hjärna-Anders Hansens familjedrömmar: ”Inte prioriterat”

22 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografCarolina Byrmo/Aftonbladet/TT
När man hör psykiatrikern Anders Hansens namn, går tankarna osökt till hans böcker och tv-program om hjärnan. Men vad döljer sig i tv-profilens hjärta?
Annons
5 saker du inte visste om Anders HansenBrand logo
5 saker du inte visste om Anders Hansen

Han är specialistläkare i psykiatri, civilekonom, författare, föreläsare, entreprenör, krönikör och programledare för populärvetenskapliga program i tv. Anders Hansen har många epitet, men har främst gjort sig känd för svenska folket som en expert på den mänskliga hjärnan.

Hansens bok Hjärnstark har sålts i över 500 000 exemplar och är just nu aktuell med den tredje säsongen av SVT-serien Din hjärna.

Det var i mångsysslarens Sommar i P1, som föga förvånande handlade om hjärnan, år 2019 som många fick upp ögonen för honom. Detta då han har en alldeles otrolig förmåga att förklara komplexa saker på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt.

Men vad klappar hjärtat för? I en intervju med DN från samma år berättar Anders Hansen att han drömmer om att bilda familj, men än så länge har den drömmen gäckat honom... till förmån för en annan dröm.

Annons

”Jag borde ha gått in i väggen”

Den 49-åriga Anders Hansen förklarar att karriären, än så länge, gått före privatlivet. Både på gott och ont.

Han berättar att passionen han känner till arbetet bidrog till att han jobbade alldeles för mycket under en period. Så pass att han var nära att bränna ut sig rejält.

– Jag jobbade sjukt mycket under de här åren, säkert 100 timmar i veckan. Det var helt vansinnigt. Och det var bara drivet av passion. Jag borde ha gått in i väggen, men det gjorde jag inte. Det var fyra fem år där jag bara öste på, säger han till tidningen.

Anders Hansen drömmer om att bild familj

Anders Hansen börjar definitivt kunna plocka frukten av hans hårda arbetet och karriären går som på räls. I dag är han en stark opinionsbildare som får fler och fler svenskar att vilja stärka hjärnan genom motion och mindre tid vid mobilen.

– Det kanske låter konstigt, men jag har jobbat så mycket så jag har inte prioriterat relationer, säger han i intervjun med DN.

Vidare berättar han om synen på barnlösheten:

– Det har inte varit ett medvetet val, utan allt har bara rullat på och varit roligt. Det ena har gett det andra och så märker man att det plötsligt har gått fem år. Jag har inte haft någon överlagd livsstrategi.

Drömmen om att i framtiden bilda familj och någon gång få bli pappa är fortfarande vid liv. Huruvida profilen söker aktiv efter kärlek eller inte, vet vi inte, men vi önskar honom givetvis all lycka till!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons