Se Lotta Engbergs stilresa genom åren
1:21

Efter reklamen: Se Lotta Engbergs stilresa genom åren

(1:21)

Slå på ljud

Den folkkära artisten Lotta Engberg berättade nyligen att hon lagt musikkarriären på hyllan, för att ägna sig åt programlederiet.

– Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning men jag vill inte vara huvudpersonen, berättade hon när hon gästade radioprogrammet Halv tre med Lotta Bromé i fjol.

Under karriären den långa karriären, både som dansbandsprofil och programledare, har den 59-åriga Lotta blivit omtyckt och hyllad av fans – även utanför Sveriges gränser.

Nu visar det sig att Engberg faktiskt har ett av sina största fan i brittiska artisten Samantha Foxs hustru – Linda Olsen Fox.

Marko Lehtosalo: Mammas missbruk har gjort mig till en bättre pappa

”Varit en stor förebild”

Touch me-artisten hustru, Linda Olsen Fox kommer ursprungligen från Norge. Makarna träffades år 2016 och förlovade sig fyra år senare. Efter ett uppskjutet bröllop, till följd av coronapandemin, fick de äntligen säga ”ja” till varandra under ett pampigt sommarbröllop förra året.

Samantha Fox och dåvarande fästmön Linda Olsen firade Norges nationaldag, den 17 maj, år 2021. I dag är paret gifta.

Samantha Fox (t v) och Linda firade Norges nationaldag, den 17 maj, år 2021.

CRJP / BACKGRID UK / TT

Samantha och Linda bor i Storbritannien till vardags, men norskans musiksmak bor kvar i Skandinavien. I ett inlägg på Instagram avslöjar hon nämligen att hon sett Lotta Engberg uppträda live över 500 gånger och att hon har en tatuering av artisten.

”För 30 år sedan upptäckte jag denna fantastiska, roliga, coola och underbara sångerska och programledare...”, skrev Linda intill ett bildspel föreställande både äldre och nyare bilder på Lotta, samt en selfie på de två tillsammans.

Tommy Nilssons rädsla: Att inte få se nyfödda dottern växa upp

Olsen Fox fortsätter med att hylla idolen:

”...Hon har haft en stor inverkan i mitt liv och varit en stor förebild med den mest positiva attityden. Jag har blivit välsignad med vänner för livet på grund av henne. Jag ser fram emot minst 30 år till. Tack Lotta!”

Lotta bekräftar vänskapen med Linda och Samantha Fox

I Lotta Engbergs stora låtrepertoar återfinns klassiker så som Fyra bugg och en Coca Cola, Kär & galen, Vem e' de' du vill ha och Leva livet.

Trots att hon sjunger de flesta av hennes trallvänliga hits på svenska, har hon alltså fans även utanför Sveriges gränser. Däribland Samantha Fox hustru Linda Olsen Fox, som som varit ett hängivet fan i över 30 år.

I en intervju med Expressen berättar Lotta Engbegr att hon dessutom har en privat relation med Linda.

– Jadå det känner jag till, de har varit hemma hos mig flera gånger, förklarar Lotta som vidare bekräftar att hon har en vänskap med det norsk-brittiska paret.

Mest läst