Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lee Christiernssons tårar efter exhustruns stöd: ”Soulmates”

20 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografTV4, Karin Törnblom/TT

Lee Christiernsson, tidigare känd som Snickar-Björn, kom ut som transperson tidigare i år.
När Lee nyligen gästade Efter fem-studion för att berätta om den livsomvälvande resan, fick hen en hälsning från exhustrun Karolina – och inte ett öga var torrt!

Annons
Här är HBTQ-begreppen alla bör ha koll påBrand logo
Här är HBTQ-begreppen alla bör ha koll på

För någon vecka sedan kom tv-profilen, tidigare känd som Snickar-Björn från Äntligen hemma, ut som transperson med det tagna namnet Lee Christiernsson.

Att komma ut offentligt var viktigt för Lee som ville undvika ryktesspridning, dels för barnens skull och dels för egen del, eftersom hen letade efter ett sätt att leva – och som offentlig person fanns inget annat alternativ – hen behövde slå sig fri från ett liv i hemlighet.

Sedan hen kom ut har Lees resa även skildrats i en dokumentärserie i två delar. I serien Att bli Lee får tv-tittarna även lära känna exhustrun Karolina, som stöttat Lee från dag ett.

”Stolt över att du är pappa till våra barn”

Nyligen gästade Lee TV4:s nyhetsprogram Efter fem, i vilket hen pratade om den känslomässiga berg- och dalbanan som ligger till bakom resan, och varför det inte fanns något annat alternativ för hen än att genomgå den.

Annons

Besöket i tv-studion skulle snart få en känslomässig topp i form av glädjetårar, när Lees exhustru Karolina gjorde entré – i form av en förinspelad hälsning.

I hälsningen, under vilken Karolina blir märkbart rörd och blank i ögon, hyllar hon expartnern Lees otroliga mod. Under sändningen framgår det att Karolina spelade in hälsningen dagen efter QX-galen, som de forna makarna gick på tillsammans.

– Det var en magisk kväll att få se dig på scenen, när du gick upp där och få känna all kärlek runtomkring. Då brast det för mig och mina tårar började rinna. Jag kände att äntligen kunde jag sänka garden och jag kände också att det finns så otroligt mycket kärlek där ute som välkomnar att alla är olika, säger hon.

Hon fortsätter:

– Jag är så stolt över dig Lee och stolt över att du är pappa till våra barn. All kärlek, så fortsätter vi bara och är den underbara familjen vi är.

Under QX-galan, den 6 februari, höll Lee ett uppmärksammat tal, efter vilket hen fick mottaga publikens kärlek. Kärleken besvarades så här!
Under QX-galan, den 6 februari, höll Lee ett uppmärksammat tal, efter vilket hen fick mottaga publikens kärlek. Kärleken besvarades så här!

Lee Christiernsson tårar efter exhustruns stöd

Varken tv-tittarna eller huvudpersonen i fråga, Lee Christiernsson, lämnades oberörd efter Karolinas gripande ord i direktsändning.

Lees kinder pryds snabbt med tårar.

Hen, som först sitter mållös, berättar sedan om exhustruns betydelse. Helt livsavgörande betydelse. Om hennes överflödiga och villkorslösa förråd på kärlek. Om hennes öppenhet.

– Det är hon som person, hon är öppen och härlig. Vi tycker om att alla är olika och hon har så mycket kärlek att ge, vi kallar varandra för soulmates av en anledning tror jag och det är bland annat det här, säger en tårögd Lee.

Vill du se hela klippet på hustruns hälsning till Lee? Klicka här.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons