7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann
1:11

Efter reklamen: 7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann

(1:11)

Slå på ljud

Jennifer Grey, fortfarande mest känd för sin huvudroll i filmklassikern Dirty dancing, är inte den som ryggar tillbaka från att prata om ämnen som andra kanske tycker är pinsamma eller tabubelagda. Hon har öppet pratat om den omtalade näsoperation som förstörde hela hennes karriär, eftersom hon inte längre gick att känna igen, och har också släppt en öppenhjärtig självbiografi.

Nu berättar Jennifer Grey för Prevention att hon lidit av håravfall i flera år, något som många kvinnor tycker är pinsamt att prata om. Skådespelaren märkte att hon började tappa hår under pandemin, och kunde från början inte förstå varför.

– Jag visste inte vad jag skulle skylla det på – om det var för att jag inte klippte håret, eller för att jag inte gick till frisörsalongen, eller för att jag inte färgade håret. Eller om jag bara var hemma för mycket. Jag förstod inte vad som hände, säger hon till Prevention.

Towa Carson förlorade två barn – berättar om sorgen

Grey märkte att hennes hästsvans var mycket tunnare än den varit innan, och att håret saknade sin forna glans. Hon hade inga kala fläckar, och hade svårt att peka ut problemet för sin frisör, men förstod samtidigt att något inte stod rätt till. Till slut bestämde hon sig för att uppsöka en klinik inriktad på kvinnligt håravfall, danskägda Harklinikken, som bland annat Ricki Lake tagit hjälp av tidigare.

Jennifer Grey.

Jennifer Grey slog igenom stort med Dirty dancing.

Foto: United Artists

Fick tillbaka håret efter behandlingen

Från början var Jennifer Grey skeptisk till behandlingarna, men efter att ha träffat grundaren Lars Skjøth för en konsultation ändrade hon sig. Hon hade tidigare aldrig tänkt på kopplingen mellan hårbottens hälsa och hur håret mår.

– Skalpen är en förlängning av vår hud, som vi bryr oss så mycket om. Men jag använde massor av produkter som dolde att min hårkvalitet försämrades, säger hon till Prevention.

Därför valde Snickar-Björn namnet Lee: ”Varken för feminint eller för maskulint”

Samtidigt var problemet åldersrelaterat, fick hon veta. Forskning visar att mer än hälften av alla kvinnor som går igenom klimakteriet kommer drabbas av kvinnligt håravfall.

När Jennifer Grey gått igenom behandlingen under en period kunde hon märke en avsevärd förbättring, och nu är hon väldigt tacksam för resultatet.

– Jag kunde inte tro den dramatiska skillnaden mellan före- och efterbilderna. Hela hårlinjen hade fyllts upp, min bena blev tightare och håret fortsatte bara växa.

Jennifer Grey har gått igenom en hårbehandling mot håravfall.

Foto: MARIO ANZUONI
Tips för dig med tunt hår
1:03

Efter reklamen: Tips för dig med tunt hår

(1:03)

Slå på ljud
Mest läst