Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mikael Sandströms kropp bröts ner under tv-inspelningen

10 feb, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT, Pressbild
Doktor Mikael Sandström.
Att vara fast på en öde ö utan mat i fjorton dagar tär på kroppen.
Det blev Mikael Sandström varse under inspelningen av The island och han berättar att det tagit honom ett halvår att komma tillbaka i god form.
Annons
Se trailern för The Island Sverige – premiär den 10 februariBrand logo
Se trailern för The Island Sverige – premiär den 10 februari

Omtalade The island har under torsdagen premiär på Kanal 5 och Discovery+. I programmet får vi följa åtta kändisar som är strandsatta på en ö utan Panama i Stilla havet och deras uppgift är helt enkelt att klara sig under två veckor.

En av deltagarna är doktor Mikael Sandström, överläkaren som bland annat syns i TV4:s Nyhetsmorgon. Han säger i en intervju med Expressen att upplevelsen var den största fysiska utmaningen han varit med om, trots att han ju deltagit i ett matfattigt tv-program.

– Jag har ju varit med i Robinson förut och det var ingenting mot hur tufft detta var, säger han till tidningen om programmet som spelades in i augusti.

Mikael Sandströms långa väg tillbaka efter tuffa tiden

Under de två veckorna som kändisarna var fast på ön hade de svårt att skaffa mat, vilket gjorde att de var svältfödda under långa stunder.

Mikael Sandström blev glad över att få komma hem till sin Lotta Engberg.
Mikael Sandström blev glad över att få komma hem till sin Lotta Engberg.

Doktor Mikael Sandström berättar att kroppen genom svält förbrände muskler och fett. Vägen tillbaka har varit lång och trots regelbunden träning har det varit tufft att bugga upp den nedbrutna kroppen igen.

Annons

– Det har tagit fram tills nu, över ett halvår att komma tillbaka, säger han till tidningen.

Varannan dag tränar den populära tv-läkaren och varvar styrka med kondition. Och efter många om och men kom han alltså tillbaka.

– Jag är rätt så ihärdig men ändå har det tagit så lång tid, säger han.

Alla deltagare i The island

Förutom Mikael Sandström är influencern Magdalena Graaf, sångerskan Lisa Ajax, Hollywoodfrun Maria Montazami, komikern och skådisen Klas Eriksson skidlegendaren Thomas Wassberg och tv-kocken Danyel Couet med i The island. Det är också Robinson-vinnaren Alexandra Zazzi, som i ett pressmeddelande berättar om skillnaderna mellan de två öprogrammen.

– När jag fick frågan om att överleva på en öde ö med endast de kläder jag stod i tänkte jag direkt: “Wow! Robinson på riktigt!”. Jag älskar utmaningar och känner mig otroligt taggad inför ett äkta äventyr, utan skyddsnät. Detta är verkligen på riktig, säger Alexandra Zazzi inför inspelningen.

The Island sänds torsdagar på Kanal 5 och Discovery+.
The Island sänds torsdagar på Kanal 5 och Discovery+.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons