Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dolly Parton har vaccinerat sig mot corona

03 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografWade Payne/TT.
Hon var med och donerade pengar för att vaccinet skulle tas fram – och nu har äntligen Dolly Parton fått sin första spruta med vaccin mot covid-19.
Det visar hon upp på sociala medier, samtidigt som hon uppmuntrar andra att göra detsamma.
– Jag är gammal nog för att ta det, och jag är smart nog för att ta det, säger Dolly Parton.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

Countrystjärnan Dolly Parton, 75, har fått sin första spruta med vaccin mot coronaviruset.

På Twitter visar hon upp hur hon får sprutan, för att också visa att det är ofarligt och uppmuntra fler att göra samma sak.

– Jag är så spänd, jag har väntat på det ett tag. Jag är gammal nog för att ta det, och jag är smart nog för att ta det, säger Dolly Parton i videoklippet på Twitter.

I videoklippet får hon sin första dos av covid-19-vaccinet från Moderna – samma vaccin som hon var med och donerade pengar till för att det skulle utvecklas. Dolly Parton skänkte en miljon dollar, ungefär 8,5 miljoner kronor, för att vara med och finansiera vaccinet.

– När jag donerade pengar till Covid-fonden, så ville jag att det skulle göra gott, och det har det bevisligen gjort, sa Dolly Parton i november, när Modernas vaccin blev det första som visade framgångsrika resultat mot viruset.

Dolly Parton ville inte tränga sig i kön för att få vaccin

Men trots sin donation så har Dolly Parton inte velat komma före i kön – utan har väntat på sin tur. Med sina 75 år så har hon nu rätt till vaccinet i USA, och på tisdagen var hon förväntansfull över att få vaccineras.

Annons

Dolly Parton gjorde också om sin klassiska låt Jolene till att i stället handla om vaccin.

– Vaccin, vaccin, vaccin, vacciiiin, jag ber att ni snälla inte tvekar, sjöng Dolly Parton med Jolene-melodin.

I videon, som är några minuter lång, får man inte bara se hur Dolly Parton sjunger och uppmuntrar till vaccination, utan tittarna får också se hela vaccinationsprocessen, när en läkare trycker in sprutan i sångarens arm. Parton avslutar också med ett enkelt budskap till den som tvekar:

– Var inte en liten fegis.

Annons