Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dolly Partons sällsynta bild på hemlige maken Carl Thomas Dean

15 feb, 2022 
AvJessica Rådne
FotografTT
dolly parton
Dolly Parton har kilat stadigt med sin make Carl Thomas Dean i 56 år. Trots det syns han sällan till. Nu visar hon upp en sällsynt bild på dem båda.
Annons
Dolly Partons stilresa genom årenBrand logo
Dolly Partons stilresa genom åren

Med hits som Jolene, 9 to 5, Here You Come Again och I Will Always Love You har countrystjärnan Dolly Parton, 75, skapat en låtskatt som heter duga! Hon har en egen stjärna på den ikoniska Hollywood Walk of Fame, en nöjespark uppkallad efter henne själv – Dollypark, och blivit tvåfaldigt Oscarsnominerad i kategorin Bäst originalsång.

Vid sin sida genom den långa karriären har Dolly haft maken Carl Thomas Dean, 80, som trots sin kända hustru förblivit hyfsat anonym.

I en sällsynt bild på Instagram visar Dolly nu upp deras kärlek.

Dolly Parton hyllar sin stora kärlek

Det är i ett inlägg på alla hjärtans dag som Dolly Parton passar på att hylla maken. Bilden hon postar är odaterad men märkbart vintage. Den föreställer dem båda sida vid sida, där en strålande glad Dolly ler stort medan Carl Thomas ger henne en kindpuss.

Annons

”Glad alla hjärtans dag allihop! Kom ihåg att krama om dina älsklingar lite extra idag och berätta för dem att du älskar dem!”, skriver Dolly i bildtexten.

Bland kommentarerna jublar följarna över att äntligen få se bild på maken.

Därför syns Carl Thomas Dean aldrig till

Dolly och Carl Thomas träffades när Dolly var 18 år. Redan 1987 förklarade Dolly i en intervju med Playboy varför maken helst inte syns till.

– Han har inget behov av att vara i nöjesindustrin. Han vill inte synas på bild i tidningen. Han vill inte att människor pekar på honom i mataffären och säger ”Där är Dolly Partons make”.

dolly partons bröllopsfoto
Dolly Parton och Varl Thomas Deans bröllopsfoto från 1966.

Enligt brittiska The Sun har maken, som nu är pensionär, drivit framgångsrika företag inom asfaltering i parets hemstad Nashville. Han har hållit sig undan rampljuset i alla år, men pratat varmt om frugan Dolly på hennes egen hemsida.

Annons

”Min första tanke när jag såg henne var att ’Jag ska gifta mig med den där tjejen’. Min andra tanke var att ’Herregud hon är så snygg’. Och det var dagen då mitt liv startade”, har Carl Thomas berättat om första mötet med Dolly.

Lever utan barn och barnbarn

Paret har inga barn och barnbarn, vilket Dolly tidigare pekat ut som en av nycklarna till hennes egen lysande karriär.

– Jag tror att en stor faktor i hela min framgång är det faktum att jag har varit fri att arbeta. Eftersom att vi aldrig haft några barn och min man har varit rätt så självständig, sa Dolly i en intervju med Oprah Winfrey 2021.

Samtidigt har Dolly tidigare medgivit att det inte varit ett medvetet val att inte skaffa barn. När paret gifte sig antog de båda att de skulle bilda familj. I en intervju med Billboard från 2014, säger hon:

– Vi försökte inte förhindra det. Vi trodde faktiskt att vi skulle ha barn. Vi hade till och med namn för dem uti fall att de kom, men det blev inte så.

Foto: TT

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons