Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dolph Lundgrens oväntade möte med Grace Jones

16 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Dolph Lundgren och Grace Jones.
Dolph Lundgren och Grace Jones var ett av 80-talets hetaste par, men efter några passionerade år ihop gick de skilda vägar.
Nu berättar svensken att han träffat Grace Jones igen efter alla år, i en intervju med Expressen.
– Det var väldigt underbart att träffa henne, säger Dolph Lundgren.
Annons
Dolph Lundgrens och Emma Krokdals kärlekssagaBrand logo
Dolph Lundgrens och Emma Krokdals kärlekssaga

Det var i början av 80-talet som svenska Rocky-stjärnan Dolph Lundgren var tillsammans med coola artisten och skådespelaren Grace Jones. Grace var nio år äldre än den då unga och naiva svensken, och hon visade honom inneställen som Studio 54. Där hängde stjärnor som Andy Warhol och Michael Jackson.

– 54 var jävligt häftigt, det var som någon sa, om de valde ut dig att komma in där, nu var jag med Grace så jag kom in i alla fall, om du blev utvald och kom in och betalde 20 dollar så var allt tillåtet, med stort A, minns Dolph Lundgren i en intervju med Expressen.

Under flera år hade Dolph Lundgren och Grace Jones en kärleksrelation, som var både passionerad och full av konflikter. När den svenska skådespelaren gästade David Hellenius pratshow Hellenius hörna berättade han hur Grace förstört hans kläder i ett bråk.

Annons

– Vi hade väl tre, fyra fenomenala bråk i veckan. Jag hade fått någon läderjacka från en ung italiensk designer, Gianni Versace. Den eldade hon upp.

Grace Jones och Dolph Lundgren.
Dolph Lundgren och Grace Jones bråkade ofta.

Dolph Lundgrens oväntade möte med Grace Jones

I dag verkar exparet bara ha varma känslor för varandra. För Expressen berättar Dolph Lundgren att han sprang in i Grace Jones så sent som för två år sedan, när han var i London för att spela in både Aquaman och The Expendables 4. Det var bara en slump att de träffades, och Grace fick också hälsa på Dolphs fästmö Emma Krokdal.

– Då träffades vi av en händelse på gatan, hon träffade Emma, det var väldigt underbart att träffa henne. Det var en fin tid i mitt liv, säger Dolph Lundgren.

Han fortsätter:

– Det var inte så jobbigt, Grace är cool, hon har sett ett och annat, det var ingen avundsjuka eller så. Man ser ju upp till henne, det är lite åldersskillnad där, så det fungerar.

Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
Annons