Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dolph Lundgren har haft cancer i åtta år

11 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Dolph Lundgren.
Svenska Hollywood-stjärnan Dolph Lundgren har haft cancer de senaste åtta åren.
Sedan 2015 har han opererat bort sex tumörer, och fick höra att han bara hade några år kvar att leva – men efter en ny operation är det mesta borttaget.
– Nu återstår att ta ut det som är kvar. Prognosen är att jag förhoppningsvis inte har någon canceraktivitet då, säger han i In depth with Graham Bensinger.
Annons
Dolph Lundgrens och Emma Krokdals kärlekssagaBrand logo
Dolph Lundgrens och Emma Krokdals kärlekssaga

Dolph Lundgren är en av Sveriges största internationella skådespelare, som sedan det stora genombrottet i Rocky IV har hållit sig kvar i rampljuset, och är en erkänd stjärna i Hollywood.

I en intervju med In depth with Graham Bensinger berättar nu Dolph Lundgren att han sedan 2015 har varit drabbad av cancer, något han tidigare valt att hålla hemligt. Den var för åtta år sedan som en läkare först upptäckte vad som visade sig vara en cancertumör i en av Dolphs njurar.

Efter upptäckten och en biopsi började han gå på kontroller, och mådde bra i flera år. Men 2020 kom sjukdomen tillbaka. Dolph var hemma i Sverige och uppsökte läkare för att få hjälp med sura uppstötningar. När han gjorde en magnetröntgen kom beskedet han hade fruktat – de upptäckte flera nya tumörer.

Annons

Dolph Lundgren fick nya tumörer

Skådespelaren opererade bort sex tumörer, innan läkarna upptäckte en ny i levern, stor som ”en liten citron” och svår att operera bort.

– Han började säga saker som: ”Du borde ta en paus, tillbringa mer tid med din familj” och så vidare. Så jag frågade honom: ”Hur lång tid tror du att jag har kvar?” säger Dolph Lundgren i intervjun, och fortsätter:

– Jag tror att han sa två–tre år. Men jag kunde höra på hans röst att han förmodligen trodde att det var mindre.

Dolph Lundgren konstaterar att han inte kände sig bitter, utan snarare tacksam över att han haft ett så innehållsrikt liv med mycket kärlek – men att han samtidigt kände sig för ung för att kasta in handduken.

Skådespelaren valde att byta läkare, och då vände det för honom. Han genomgick en cancerbehandling som gjorde att tumören krympte, och ser han ljusare på framtiden.

– Nu är jag i processen att ta bort den kvarvarande ärrvävnaden från tumörerna, säger Dolph Lundgren.

Dolph Lundgren och Emma Krokdal.
Fästmön Emma Krokdal har varit ett stort stöd för Dolph Lundgren.
Annons