Dolph Lundgren med sina döttrar Ida och Greta när de var små.

0:54

Efter reklamen: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(0:54)

Dolph Lundgren är inte bara känd för sin Hollywoodkarriär med filmer som Rocky 4 och Creed – han har också haft ett skandalomsusat kärleksliv.

Efter en omskriven romans med Grace Jones på 80-talet gifte sig Dolph med sin första fru Peri Momm 1991. Äktenskapet höll dock bara ett år, och 1992 skilde de sig. Två år senare gifte skådespelaren sig med societetskvinnan Anette Qviberg. Paret fick döttrarna Ida Lundgren, född 1996, och Greta Lundgren, född 2001.

Dolph Lundgren och Anette Qviberg med Ida och Greta.

Dolph Lundgren fick döttrarna med Anette Qviberg.

Charles Hammarsten/TT

Efter 17 år som gifta gick Dolph Lundgren och Anette Qviberg skilda vägar, och Dolph blev snabbt tillsammans med Jenny Sandersson. De höll sedan ihop tills Dolph föll för den norska tränaren Emma Krokdal, 24. Trots en åldersskillnad på 38 år så har Emma och Dolph nu förlovat sig, och planerar bröllop tillsammans.

Men paret har kritiserats för sin stora åldersskillnad.

– Naturligtvis kastar många skitkommentarer – mestadels äldre kvinnor. Men vi har också mycket bra återkoppling. Som jag sa tidigare bryr jag mig bara om vad våra familjer och nära vänner tycker. Alla andra kan säga vad de vill, har Emma Krokdal sagt i en intervju.

Dolph Lundgren med Ida och Greta 2010.

Dolph Lundgren med sina döttrar 2010 på Melodifestivalen.

Karin Törnblom/TT

Svenska skådespelare med roller i Hollywood 2020

Så ser Dolph Lundgrens döttrar ut i dag

Om Dolph blir pappa igen får framtiden utvisa, men hans döttrar Ida och Greta har i alla fall hunnit bli vuxna. Äldsta dottern Ida är jämngammal med pappas nya fästmö, och satsar på en modellkarriär. Hon har skrivit modellkontrakt med stora agenturen Wilhelmina i USA, och Mikas i Sverige.

Dolph har också hyllat sin dotter på Instagram.

”Min underbara dotter Ida har vuxit upp och blivit en väldigt speciell ung kvinna. Det tycks nästan ha gått för fort”, har han skrivit tidigare.

Minstingen i familjen, Greta Lundgren, har även hon blivit stor – hon fyller 20 år i år.

Både Ida och Greta har också fått många följare på Instagram. Medan Greta har över 60 000 följare, så har storasyster närmare 200 000 följare på appen.

Dolph Lundgrens 37 år yngre fästmö Emma Krokdal om åldersskillnaden

Mer läsning

Femina