Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Donald Trumps kupp – tvingade in sig i klassiska julfilmen

16 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Innan han var USA:s president var Donald Trump framgångsrik affärsman, tv-personlighet – och skådespelare.
Den uppmärksamma har märkt att han flimrar förbi i klassiska julfilmen Ensam hemma 2, men det var inte på regissörens önskemål som magnaten fick vara med.
– Trump sa att det var okej att vi filmade på hotellet. Vi betalade avgiften och så sa han också ”ni får bara använda Plaza om jag är med i filmen”, berättar regissören Chris Columbus för Insider.
Annons
5 First Ladys vi minnsBrand logo
5 First Ladys vi minns

Donald Trump ville så gärna synas i barnjulfilmen Ensam hemma 2: Vilse i New York, att han utpressade sig till en statistroll i filmen.

I den klassiska julfilmen, som många ser om varje år i december, tar huvudkaraktären Kevin McCallister in på Plaza Hotell i New York, som ägs av Donald Trump. När han ber om hjälp för att hitta vägen så är det Donald Trump som ger honom direktioner.

I en intervju med Insider berättar nu filmens regissör Chris Columbus att Donald Trump första gav sitt medgivande till att de skulle få filma i hans hotell – för att sen höja insatsen och kräva skärmtid själv.

– Trump sa att det var okej att vi filmade på hotellet. Vi betalade avgiften och så sa han också ”ni får bara använda Plaza om jag är med i filmen”, säger Chris Columbus till Insider.

Donald Trump väckte jubel hos publiken

Men när Chris Columbus och hans kolleger visade upp filmen för testpublik så möttes de av en oväntad reaktion – publiken jublade när Donald Trump dök upp i sin statistroll, som även kallas cameo.

Annons

– Så vi gick med på att ha honom i filmen, och när vi visade den för publik första gången så hände det konstigaste – folk jublade när Trump dök upp på bioduken. Så jag sa till min redigerare: "Låt honom vara kvar i filmen. Det är ett bra ögonblick för publiken", säger han till Insider.

Men trots att scenen är en publikfavorit, så tycker Chris Columbus att Donald Trump mobbade sig in i filmen.

– Men han tvingade in sig själv i filmen, säger Columbus till Insider.

Läs mer:

Annons