Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dotters gravidavslöjande i direktsändning: ”Chockade totalt”

15 maj, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Johanna ”Dotter” Jansson
Under Eurovision song contest-finalen avslöjade artisten Dotter inte bara den svenska juryns poäng, utan också att hon väntar barn.
Annons
Största skandalerna från Eurovision song contest genom årenBrand logo
Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren

Mitt i den olidligt spännande poänguppräkning i Eurovision song contest dök artisten Dotter upp för att berätta hur den svenska juryn fördelat sin tolva. Då passade hon på att genomföra en liten kupp.

– Det är jag, Dotter här från Stockholm, Sverige, med min lilla knodd, säger hon i direktsändningen och klappar sig samtidigt på magen.

Publiken jublade gratulerande innan hon gav 12-poängaren till Storbritannien.

Är halvvägs in i graviditeten

Till Aftonbladet berättar Johanna ”Dotter” Jansson, 34, att hon kände att der var dags att gå ut med den glada nyheten.

– Jag kände att det var dags att avslöja det nu. Jag är nästan halvägs och ska ut på turné i sommar. Det hade blivit svårt att dölja det så mycket längre till, säger hon till tidningen.

Annons

Hon berättar också att de hela inte var planerat av SVT, och att kanalen inte ens visst om det.

– Nej, jag chockade totalt. Det var bara mina nära och kära som visste om det innan.

Han är Dotters kille

Barnets far är Dino Medanhodzic, Dotters pojkvän sedan tio år tillbaka, och de längtar efter att bli föräldrar.

– Men han har nog varit redo lite längre än vad jag har varit. Nu känner jag mig superredo och längtar verkligen efter att få bli mamma. Vi ser så mycket fram emot det här och är så himla glada och lyckliga, säger hon.

Johanna ”Dotter” Jansson och Dino Medanhodzic.
Johanna ”Dotter” Jansson och Dino Medanhodzic.

Dotter är långt ifrån ovana med schlagersammanhang. Hon debuterade i Melodifestival 2018 med låten Cry som slutade sexa i hennes deltävling. Bättre gick det 2020, då slutade hon tvåa i hela tävlingen och var snubblande nära att ta hem allt. Låten det året heter Bulletproof, och den skrev hon tillsammans med bland andra sin partner.

2021 ställde hon också upp, då med låten Little tot. Direkt till final gick hon då också, och hamnade till sist på fjärdeplats.

Hon har också varit med och skrivit låtar åt andra, som 2017 när hon tillsammans med några andra skrev A million years som framfördes av Mariette.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons