Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ebba Kleberg von Sydows resa från bloggdrottning till hovleverantör

22 nov, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
ebba von sydow kleberg nu och då
Från bloggdrottning till hovleverantör. Så kan Ebba Kleberg von Sydows resa beskrivas när hon nu blivit med väveri. Det gör hon idag.
Annons
TV: Ebba Kleberg von Sydow - 5 saker du vill veta om entreprenörenBrand logo
TV: Ebba Kleberg von Sydow - 5 saker du vill veta om entreprenören

Ebba Kleberg von Sydow, 40, tillhör den första generationen av svenska livsstil- och modebloggare, och kan även titulera sig journalist, influencer, författare med mera. Som dåvarande chefredaktör för Veckorevyn grundade Ebba 2009 galan Blog Awards. Under ett halvt decennium prisades bloggare i kategorier som Årets livsstilsblogg, Årets bloggraket och Årets beautyblogg.

ebba von sydow 2004
Ebba von Sydow inledde tidigt sin bloggkarriär. Här fotograferades hon som 23-åring 2004.

Ebba gick så småningom vidare till nya uppdrag som programledare för modeprogrammet Ebbas stil och kvällsmagasinet Go’kväll i SVT. Tre år i rad ledde hon direktsändningarna av Nobelfesten för att 2015 lämna public service, och gå till TV4:s Nyhetsmorgon där hon stannade i två år. På senare år har Ebba fokuserat främst på sitt författarskap och på poddar.

Annons
ebba von sydow med veckorevyn i handen 2005
Ebba vod Sydow blev chefredaktör för Veckorevyn 2005, då var hon 24 år.

Någonting som Ebba har hållit fast i hela vägen genom de många varierande uppdragen är intresset för mode, kungahus och den personliga bloggen. Det är på denna som hon nu berättar om sitt kommande äventyr – som kunglig hovleverantör.

Ebba Kleberg von Sydow äger Insjöns väveri

”Nu kan jag berätta om detta projekt som vi jobbat med i många månader. Inget jag kunnat skriva eller berätta om, så det känns extremt kul att äntligen berätta”, skriver Ebba i ett blogginlägg med rubriken Hantverk, tradition och en mönsterskatt (och ett ”nu kör vi!”).

Annons
ebba kleberg von sydow 2019
Trebarnsmamman Ebba von Sydow Kleberg på röda mattan vid Årets Mama 2019.

Ebba har tillsammans med maken Johan Kleberg köpt upp Insjöns väveri vid Leksand i Dalarna. Väveriet grundades 1947 och tillverkar dukar, servetter och handdukar i lin och bomull enligt gamla tekniker. ”Så nära handvävt du kan komma med maskin”, står att läsa på väveriets hemsida. Vad som också står är att de är kungliga hovleverantörer.

”Sedan 1980 har Insjöns Väveri äran att leverera kvalitetstextilier till det svenska hovet”, står det på hemsidan. Det innebär med andra ord att Ebba Kleberg von Sydow nu kan lägga till en titel på sin långa meritlista, kunglig hovleverantör.

Annons

Hoppas på kungligt besök

”Här finns så mycket arv att förvalta – och utveckla! Och idag, när allt ska gå fort, fort, fort, så är det så fint att se hur vissa av de närmare 100 år gamla (!) vävstolarna (de var långt ifrån nya när verksamheten startade 1947) fortfarande väver helt perfekt”, skriver Ebba på sin blogg.

I en intervju med Dalarnas Tidningar berättar Ebba om hur hon ser på att förvalta ett arv, snarare än att satsa på nymodigheter.

– Om inte annat är det lite unikt för mig som bor i Stockholm och jobbar med media. Jag borde väl sitta och köpa appar och algoritmer, säger hon.

Ebba hoppas givetvis även att hennes nya business ska ta henne lite närmre kungligheterna.

– Nästa gång jag träffar Sophia och Carl Philip ska jag säga till dem att de måste stanna till här och hälsa på, säger Ebba till DT.

makarna ebba von sydow och johan kleberg
Makarna Johan Kleberg och Ebba Kleberg von Sydow har varit gifta i 10 år.

Ebba gifte sig med kärleken Johan Kleberg 2001. Tillsammans har de tre barn födda 2011, 2013 och 2017. Makarna är sedan tidigare ägare till designföretaget Bookbinders Design.

Foto: TT

Se också: 00-talets bloggstjärnor - nu och dåBrand logo
Se också: 00-talets bloggstjärnor - nu och då
Annons