Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Svenska kändisar med oväntade utbildningar

15 jul, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Visste du att drottning Silvia är utbildad tolk, eller att Camilla Läckberg har en civilekonomexamen? Här är exempel på kändisar som valt att studera!
Annons
5 Kändisar med annorlunda utbildningarBrand logo
5 Kändisar med annorlunda utbildningar

Kändisskap och studier kan absolut gå hand i hand. Nedan listar vi åtta folkkära profiler med riktigt oväntade utbildningar. Visste du till exempel om att det finns en idrottspedagog i kungahuset?

Svenska kändisar som pluggat

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

Sveriges kronprinsessa är minst sagt studievan. Hon har till exempel läst statskunskap och historia på Yale University i USA, samt genomfört en grundläggande soldatutbildning.

Annons

Prins Daniel

Prins Daniel

Victorias man, prins Daniel, har även han flera utbildningar i bagaget. Innan han träffade kronprinsessan pluggade han nämligen till idrottspedagog vid Lillsveds idrottsfolkhögskola på Värmdö. Därtill är han utbildad personlig tränare.

Fredrik Eklund

Fredrik Eklund

Mäklaren och tv-stjärnan Fredrik Eklund har verkligen gjort sig i ett namn i USA. Förutom en kurs i fastighetsmäkleri har han faktiskt studerat ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm.

Annons

Drottning Silvia

Drottning Silvia

Vid slutet av 1960-talet utbildade sig drottning Silvia till tolk i München. Visste du att Silvia talar språken svenska, tyska, engelska, franska, spanska och portugisiska?

Kristian Luuk

Kristian Luuk

Kristian Luuk har inte enbart sysslat med tv. Faktum är att han även har studerat till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm.

Annons

Jens Lapidus

Jens Lapidus

Numera är Jens Lapidus en välkänd författare, men i grunden är han faktiskt utbildad jurist vid Stockholms universitet.

Ebba Kleberg von Sydow

Ebba Kleberg von Sydow

Även Ebba Kleberg von Sydow har studerat juridik. Därtill har hon även hunnit med att plugga journalistik i Boston.

Annons

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Precis som Kristian Luuk har Camilla Läckberg studerat till civilekonom. Dock inte på Handelshögskolan i Stockholm utan på Handelshögskolan i Göteborg.

Foto: TT

Annons