Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eija Skarsgård – okända systern i familjen Skarsgård

05 nov, 2020 
AvSaga Pettersson
FotografTT
Eija Skarsgård – okända systern i familjen Skarsgård
Eija Skarsgård är den enda systern i familjen Skarsgård som kryllar av bröder. Eija har till skillnad från majoriteten av sina syskon valt en annan väg än att haka på i pappa Stellan Skarsgård fotspår.
Annons
2000 vs 2020 – kändisarna nu och dåBrand logo
2000 vs 2020 – kändisarna nu och då

Klanen Skarsgård är inte okänd, nej. Vi ser pappa och bröderna Skarsgård i (nästan) var och varannan produktion – utländsk som svensk. Bill, Alexander, Gustaf och Valter har gått i sin pappa Stellan Skarsgårds skådespelar-fotspår. Men de fyra bröderna är faktiskt inte Stellan och My Skarsgårds enda barn.

Skarsgård-familjens okända syskon

Syskonskaran är stor. Det såg först ut som att Sam Skarsgård skulle gå i samma spår som sina äldre bröder Gustaf och Alexander. 1987 skådespelardebuterade han i Hasse Alfredsons långfilm Jim och piraterna Blom. Men sen valde han att bli läkare, precis som mamma My Skarsgård.

Och den stora skaran bröder har också en syster! Eija Skarsgård valde även hon en annan väg än skådespelaryrket. Hon är 28 år och lever ihop med maken Zeke Testas. Eija och Zeke gifte sig förra sommaren, ett bröllop som ägde rum på Gamla Riksarkivet i Stockholm.

I sina tidiga tonår skapade hon sig en modellkarriär, som varade i fyra år – och för den som hänger ute i Stockholms klubbliv är hon inte en doldis. Hon har jobbat som nöjeschef på diverse Stureplansklubbar i många år.

Annons

Eija och Valter Skarsgårds fina band

Och i familjen tycker Eija att det finns skådisar så att det räcker.

– Jag tycker att vi har tillräckligt många i familjen, sa hon till Dagens Nyheter 2013.

Hennes senaste uppdatering på Instagram är en bild på henne och lillebrorsan Valter. Syskonen är klädda i likadana kläder – grå mjukisbyxor och hoodies, och likadana kängor. Skämtsamt skriver Eija i inlägget:

”Matching since 1995”, året då Valter kom till världen.

I kommentarsfältet trillar det in fina kommentarer. ”Hur gulliga är inte ni?”, skriver en och en annan hälsar: ”Jag älskar verkligen den här familjen”. Och kärleken mellan de yngsta syskonen i Skarsgård-klanen verkar stark. Även Valter har delat bilden, och han skriver kärleksfullt i inlägget:

”Hon har lärt mig allt jag kan! Även hur man klär sig!”.

Annons