Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Elin Härkönen ryter ifrån – efter frågorna om hennes kropp

17 jul, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Elin Härkönen
Träningsprofilen Elin Härkönen har fått nog av kommentarer om hennes kropp. I ett inlägg på Instagram sätter hon nu ner foten.
Annons
VIDEO: 5 saker om Elin Härkönen som du kanske inte vissteBrand logo
VIDEO: 5 saker om Elin Härkönen som du kanske inte visste

För drygt ett år sedan berättade Elin Härkönen, 27, att hon träffat kärleken igen efter uppbrottet med Paolo Roberto, 53.

Vem det var hon hade träffat ville hon till en början inte berätta, men till sist avslöjade hon att det är boxaren Anthony Yigit, 30, som fångat hennes hjärta.

Härkönen får nog av gravidfrågorna

Under den senaste tiden har Elin Härkönen fått frågor om hon väntar barn tillsammans med pojkvännen. Det berättar hon om på Instagram samtidigt som hon gör klart att det inte är något hon uppskattar.

”För det första förstår jag inte varför man kommenterar någons kropp eller mage överhuvudtaget? För det andra förstår jag inte att man skriver grattis utan att veta säkert? Och för det tredje så hade jag berättat för er om jag varit gravid.”

Annons

Hon fortsätter:

”Verkar som att många har missat att som kvinna har man något som kallas menscykel som innebär att det sker en hel del saker i kroppen. Bland annat så är det otroligt vanligt att man samlar på sig vätska och blir svullen runt magen (speciellt en vecka i månaden). Det är en helt naturlig process och har med hormoner att göra.”

SE OCKSÅ: ”Inte okej att kommentera någons mage”

9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

Elin Härkönen skriver vidare att hon lyfter detta för att hon vet att det finns många som mår dåligt över att kroppen förändras på det sättet. Så hon kommer med ett tips.

”Så istället för att hata dig själv denna vecka i månaden prova gör det till en ’må bra-vecka’. En vecka du är extra snäll mot dig och kroppen. En vecka då du skämmer bort dig själv lite extra. Sänker kraven. Lyssnar på kroppen. Tillåter den att vara just låg, känslosam, svullen, trött och hängig om det nu är det den vill. Det är okej”, skriver hon och avslutar:

”Vad som däremot inte borde vara okej är att kommentera någons mage och kropp…”.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons