Emma Corrin och prinsessan Diana.
5 saker du kanske inte visste om ”The crown”
Slå på ljud

Nu har den fjärde säsongen av Netflix-serien The Crown äntligen rullat igång, och de nya avsnitten har slukats av många, varav vissa bara fullkomligt älskar serien, och andra gärna kritiserar hej vilt.

I den fjärde säsongen gör Lady Diana Spencer (sedermera prinsessan Diana) entré i serien som just nu nått fram till 80-talet.

The Crown baseras på verkliga händelser från det brittiska kungahuset under drottning Elizabeth, och att prinsessan Diana nu skildras i serien har sannerligen väckt massans intresse.

Hovets tidigare pressis: prins Charles framställs som ond

Det är inte bara för att de nya avsnitten fokuserar på Diana och prins Charles kärleksproblem, eller för att man får ta del av Dianas ätstörningar som gör att kritiken går varm. Nej, nu fräser även Buckingham Palace tidigare pressekreterare Dickie Arbiter ifrån.

– Det är en schavottering av Prins Charles och något av en schavottering av Diana också. Är det verkligen nödvändigt?, säger han till BBC och fortsätter förklara att han inte tycker manusförfattarna håller sig till sanningen.

– Men den genomsnittlige tittaren ser serien som sanningen, säger Dickie Arbiter och slår fast att han tycker serien utmålar Charles och Camilla till skurkar, och att Charles framställs som mycket ond. Och enligt uppgifter från sajten People har även medlemmar i den brittiska kungafamiljen sagt ifrån gällande serien.

Seriens manusförfattare Peter Morgan har tidigare svarat upp på Dickie Arbiters kritik, och han menar att serien är en dramatisering. Punkt.

Emma Corrins svar: ”Jag förstår att människor blir upprörda”

Rollen som Diana spelas av Emma Corrin, som har fått mycket beröm för att hon är kusligt lik Diana, och för att hon axlat rollen galant. Men skildringen har som sagt även fått ris:

– Jag förstår varför människor blir upprörda, det är är ju historia. Och med Diana ligger det fortfarande så nära i tiden, allt som hänt är liksom färskt, förklarar Emma Corrin i Tamron Hall Show och fortsätter:

– Så jag förstår verkligen om människor blir upprörda.

Den 24-åriga skådespelaren berättar även att Peter Morgan såklart har adderat fiktiva scener och händelser, att serien fortfarande bara baseras på historien.

– Vi närmare oss dessa personer som vi skildrar i serien, och det är ett otroligt givande jobb eftersom Peter skapar så otroligt rika och komplexa karaktärer, säger hon.

LÄS MER:

The Crown säsong 4 – serien vs. verkligheten i bilder

The Crown-stjärnan om starka reaktionen i prinsessan Dianas bröllopsklänning

Så mycket lägger drottning Elizabeth på julklappar till sina nära och kära

Mest läst