Jisses vilken julklappsbudget drottning Elizabeth sitter på! Och det är inte några som väntas få klappar i år.
Harry och Meghan — från första dejten till Megxit
Slå på ljud

Nog ligger man i lä när det gäller julklappshandling om man jämför sig med drottning Elizabeth. Nu framkommer det nämligen att drottningens julklapps-budget ligger på (minst) 300.000 kronor! Och hon har tydligen en lista på över 600 personer som hon känner att hon vill uppvakta med en liten gåva på julafton.

Vanligaste julklappen – en låda med julpudding

På sin lista med ungefär 620 namn på personer som ska få presenter finns både familjemedlemmar, personal, vänner och bekanta, vilket Marie Claire nu rapporterar om. Det står dock klart att drottningen inte köper personliga presenter till precis alla, ifall ni nu undrade hur kvinnan skulle ha tid med det! En källa till sajten The Sun låter nu oss veta att drottningen köper en drös med prylar av olika slag, så det kan komma sig att ett dussintals människor får samma typ av present.

– Oftast så är julklappen en speciell bok, eller en porslins-del från kungahusets presentshop, och nästan varje år så ger hon även bort en liten låda med jul-pudding, säger den kungliga källan som jobbar på slottet och syftar till den engelska julpuddingen som vanligtvis innehåller torkade frukter som russin och nötter som man sedan serverar med brandy som flamberas.

All personal i kungahuset får julklapp av Elizabeth

Tydligen så är drottning Elizabeths julklappsutdelning minst sagt formell. Personalen samlas prydligt upp på rad i en av de stora salarna på Buckingham Palace.

– Här får de stå och ta emot de inslagna presenterna från drottningen som även säger ett par väl valda ord. Vanligtvis brukar hon tacka för året som gått, och önska en god jul, förklarar källan och poängterar att den personal som inte är på plats – får sin julklapp hemskickad till sig.

Sedan får man väl vidare fundera på om det är precis lika formellt och uppställt när det kommer till julklappsutdelningen med familjen.

Drottning Elizabeths jul med familjen

Drottningen brukar enligt tradition fira jul vid The Royal stud där hon och familjen samlas för julaktiviteter på den 20 000 hektar stora gården.

Det är i den privata boningen i Sandringham House, där prins Philip och drottningen tillbingar stor del av tiden, som firandet sker. Där brukar drottning Elizabeth hålla sitt årliga jultal och sedan blir det en storslagen och privat julfest för bara de närmaste i kungafamiljen.

Dock verkar det som att Meghan Markle och prins Harry stannar kvar i Amerika för att fira jul även i år.

– Just nu vill de bara njuta av sitt nya liv och sitt nya hem i Kalifornien, förklarade källan enligt Marie Clarie tidigare under hösten och fortsatte:

– Så just nu har de inga som helst planer på att åka tillbaka till Storbritannien för att fira jul med resten av kungafamiljen.

Bild från förra julen när prins William med sin lille son George, drottningen och prins Charles fixar ihop lite julpudding.

LÄS MER:

Prins Harry och Meghans glädjebesked efter skulden till kungahuset

Fansen är övertygade om att Meghan Markle och Harry väntar baby nummer två

10 gånger Meghan bröt mot de kungliga reglerna