Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Peters är nya Katja i Bonusfamiljen – orden om att ta över rollen

25 okt, 2021 
AvSaga Pettersson
Fotograftt, svt
Emma Peters är nya Katja i Bonusfamiljen – orden om att ta över rollen
Emma Peters har tagit över rollen som Katja i den fjärde säsongen av SVT-serien Bonusfamiljen. Nu berättar hon hur det var att axla rollen som Petra Mede spelade innan.
Annons
TV: Så blir kommande säsong av BonusfamiljenBrand logo
TV: Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

Bonusfamiljen är tillbaka med en ny säsong! Trots att det tidigare sagts att det bara skulle bli tre säsonger av Bonusfamiljen, så blev det en till. Den här gången får vi följa familjerna två år efter att den senaste säsongen slutade. Livet som småbarnsföräldrar har tärt på Lisa och Patrik, som nu också är föräldrar åt sonen Buster som har Downs syndrom. Och Katja kämpar på med en annan relation – relationen till sin mamma, som genom åren varit snårig.

Annons

Emma Peters spelar Katja i Bonusfamiljen säsong 4

Ja, relationsproblemen och vardagsbekymmerna fortsätter i Bonusfamiljen. Men något som är helt nytt är att Katja inte längre spelas av Petra Mede, utan Emma Peters.

På grund av hälsoskäl i samband med pandemin hoppade Petra Mede av Bonusfamiljen, och bara en vecka innan inspelningarna satte igång fick Emma Peters veta att hon fått uppdraget att axla rollen som Katja.

– Det var skönt att jag hade sett serien och visste vem Katja var. Första inspelningsdagen satt vi hela ensemblen runt ett middagsbord och lekte julafton, vilket var väldigt skönt för jag hade få repliker, säger Emma Peters nu i en intervju med Expressen inför sin debut i Bonusfamiljen.

Emma Peters som Katja i säsong fyra av Bonusfamiljen
Emma Peters som Katja i säsong fyra.
pETRA MEDE
Petra Mede spelade Katja i de tre första säsongerna, men hoppade av på grund av hälsoskäl.
Annons

Emma Peters om att ta över efter Petra Mede

Vi har tidigare sett Emma Peters i produktioner som Fartblinda, Finaste familjen och Vita lögner. Hon är en van skådespelare, men att spela rollen som Katja kom med ett stort ansvar och en stor press.

– Katja fanns ju på ett sätt redan, vilket gjorde att jag tänkte mycket på att det här var som att gå in i en teaterföreställning där man gör ett inhopp, säger hon vidare till Expressen, och förklarar:

Emma Peters och Monica Stenbeck, som spelar Katjas mamma Louise i bonusfamiljen
Emma Peters och Monica Stenbeck, som spelar Katjas mamma Louise.

– Å andra sidan utsätts Katja för helt nya situationer i den här säsongen. Hon är återhållen och lite sträng och otroligt mån om att skydda sig själv från livet, kan man säga. Det är ganska jobbigt för henne, särskilt när saker inte går på den utstakade väg som hon har tänkt.

Annons

Pandemin gjorde också att produktionen av säsong fyra fick flyttas fram. Istället för att starta inspelningarna under våren 2020 så sköts inspelningen fram ett halvår. Och någon som insjuknade i covid-19 var Emma Peters, vilket gjorde att även hennes inspelningsdagar fick skjutas fram ytterligare.

TV: 3 tips för att få en lycklig bonusfamiljBrand logo
TV: 3 tips för att få en lycklig bonusfamilj
Annons