Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Henrik Dorsins kärlekspussel med hustrun Hanna

15 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT

Humorparet Henrik och Hanna Dorsin har varit tillsammans i många år, och har två söner tillsammans.
Men att få skådespelarkarriärerna att gå ihop med familjelivet har varit en utmaning för det gifta paret.
– För att vara utvilad brukar vi deala att den som har premiär inte behöver hämta just den dagen, har Henrik Dorsin sagt till Expressen.

Annons
TV: 10 överraskande hollywoodpar du inte visste har varit ihopBrand logo
TV: 10 överraskande hollywoodpar du inte visste har varit ihop

Henrik Dorsin, 43, har det senaste decenniet blivit en av landets allra folkkäraste komiker och underhållare, med rollen som Ove i Solsidan, julvärd i SVT, hyllade säsonger av humorserien Grotesco och en rad slutsålda föreställningar på anrika scener.

Han är dock inte den enda i familjen som dragits till underhållningsbranschen. Hustrun Hanna Dorsin, 48, är även hon med i Grotesco, och har både synts i På spåret och Alla mot alla, samt varit med i teaterföreställningar och gjort andra skådespelarjobb. Paret har två söner, 16-åriga Frank och 12-åriga Sigge, där den äldre också blivit skådespelare och bland annat har en roll i Bonusfamiljen.

För att få yrkesliven att gå ihop, framförallt när barnen var mindre, har Henrik och Hanna fått mycket hjälp av släkten.

Annons

– Det är inte så jättelätt när man arbetar sena kvällar och helger, men vi får hjälp av mina föräldrar, svärföräldrar och vänner. Det är inget konstigt för barnen att far- och morföräldrar är väldigt närvarande, vi träffar dem mycket när min fru och jag är med också, har Henrik Dorsin berättat för Expressen.

Henrik och Hanna är en del av Grotesco.

Dorsins kärleksöverraskning till maken

Hanna Dorsin har också jobbat som undersköterska som komplement till skådespelarkarriären, och makarna hjälps åt med vardagspusslet.

– Jag har mycket att göra, men jag tycker att jag är hemma ganska mycket i och med att jag ofta jobbar kväll och jag känner mig sällan stressad. Hotell har jag bara tagit in på en gång inför en premiär. Det var när Jonas Malmsjö och jag gjorde "I hetaste laget" och sov på hotell efter genrepet som bonding-grej och för att dämpa nerverna. Jag är lite väck i pallet och går och rabblar text på premiärdagen, jag är lite nervöst lagd. För att vara utvilad brukar vi deala att den som har premiär inte behöver hämta just den dagen, har Henrik Dorsin sagt till Expressen.

Annons

Men bara för att man har varit ihop länge behöver inte romantiken försvinna. När Henrik Dorsin fyllde jämnt 2017 fick han en fin överraskning av sin fru, som hon hade ordnat i hemlighet.

– Min fru gör väldigt snälla saker. Jag fyllde 40 i höstas och trodde att jag skulle vara med i "Nyhetsmorgon" härom helgen. När jag kom in i taxin satt tre av mina bästa vänner där och kidnappade mig. Jag skulle till London, det hade de och min fru planerat och hon hade packat väskan. Jag hade jobbat mycket och hon visste att jag behövde ha lite roligt, har Dorsin sagt till Hälsoliv.

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons