Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Wiklund visar upp familjelyckan med dottern Tyra

07 apr, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
Emma Wiklund.
Idag är före detta supermodellen Emma Wiklunds två barn tonåringar, och hon ser inte precis fram emot att de ska flytta hemifrån. Men nu när ungarna ännu inte är utflugna passar modellmamman på att visa upp fina bilder från familjesemestern!
Annons
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisarBrand logo
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisar

Emma Wiklund slog igenom på 90-talet som ansiktet utåt för Arlas minimjölk, vilket senare ledde till stora internationella modellkontrakt. Under hela nittiotalet var hon en av Sveriges stora supermodeller och tillhörde eliten i branschen. Emma Wiklund mannekängade för stora modehus som Dolce & Gabbana, Chanel och Versace med flera! I tolv år bodde hon utomlands, bland annat i New York och Paris.

Efter den stora internationella modellkarriären flyttade Emma Wiklund tillbaka till Sverige. Och året var 2000 när hon över en intervjulunch mötte sin blivande make – journalisten, filmkritikern och programledaren Hans Wiklund. Tre år senare var de äkta makar och idag är de stolta föräldrar till dottern Tyra, 19, och sonen Elis, 17.S

Annons

Emma Wiklunds rädsla – tomheten när barnen flyttar hemifrån

I en intervju från 2019 berättade Emma Wiklund att den tomheten som kan uppstå när ungarna flyttar hemifrån skrämmer henne.

– Jag tror att det är superviktigt att planera för livet efter det att barnen flyttat ut, slog Emma Wiklund fast i en intervju med Gala Magazine samtidigt som den före detta supermodellen förklarade att besöken till sina egna föräldrar efter hennes flytt hemifrån var väldigt få. Hon fortsatte:

– Jag minns ju själv, när jag flyttade ut vid 19 års ålder såg jag knappt mina föräldrar på tio år. Så kan det ju bli med Tyra och Elis också! Gud vad tråkigt kan jag känna då...

– Det kommer bli annorlunda och tomt när de flyttar.

Emma Wiklund visar upp familjelyckan

Men ännu är ungarna inte utflugna och modellmamman (som numera har ett eget hudvårdsmärke) får fortfarande njuta av barnens sällskap, vilket hon stolt visar upp på sina sociala medier nu.

Annons

”Vi har precis haft en helt otrolig familjesemester i svenska fjällen. Naturen, människorna, vår guide Ida, hundarna, maten... Om du ni någonsin får chansen att åka hit så kommer ni inte bli besvikna!”, skriver hon intill familjebilderna.

Ett par veckor innan familjesemestern lät hon även sina Instagram-följare veta att dottern Tyra precis fyllt 19 år när hon publicerade en drös med bilder (nya som gamla) på dotra sin.

”Grattis på 19-årsdagen till vår vackra, smarta och snälla tjejen Tyra Wiklund. Livet är bara bättre med dig. Vi älskar dig så mycket!”, skrev hon då.

Annons