Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Zetterbergs nya familjeliv i Sverige: ”Nära familj och vänner”

16 feb, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografAftonbladet/TT, Henrik Montgomery/Avisa

Emma Zetterberg, känd som Robinson-Emma, följde med kärleken och hockeyproffset Henrik ”Zäta” Zetteberg till USA för omkring 16 år sedan.
I dag är de tillbaka på svensk mark igen – och det med stora planer för framtiden!
– Det är fullt upp, säger maken till Expressen i en ny intervju.

Annons
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmerBrand logo
Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

Emma Zetterberg, tidigare Emma Andersson, blev ett välkänt ansikte för svenska folket när hon vann Expedition Robinson år 2001. Efter vinsten var den, i dag 42-åriga, Emma så pass omtyckt i tv-rutan att hon fick arbete som programledare för två egna tv-format; Dolce vita och Emmas värld.

Karriären gick, med andra ord, som på räls och såg ut att pika spikrakt uppåt när livet kom emellan, och Emma hittade kärleken i NHL-proffset Henrik ”Zäta” Zetterberg.

Kärleken tog henne hela vägen till USA och Detroit, där Henrik spelade hockey för Detroit Red Wings under många år.

Nu är makarna på svensk mark igen, men hur ser egentligen vardagen ut för kändisparet?

Emmas identitetskris i USA: ”Är jag bara en hockeyfru?”

För fyra år sedan flyttade makarna hem till Sverige efter drygt 12 år utomlands. I en intervju med Titti Schultz i radioprogrammet P4 Extra – Gästen, från år 2021, öppnade Emma upp om den tuffa tiden i USA. En tid som präglades av osäkerhet och identitetskris för henne.

Annons

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, berättade hon då.

Men erkända samtidigt att det prövade henne att se maken göra succé på isen, samtidigt som hon hade tappat ett sammanhang.

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, här [i Sverige, reds.anm] hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft!

Henrik Zetterberg firar Stanley Cup-vinsten med sambon Emma Andersson år 2008.
Henrik Zetterberg firar Detroit Red Wings Stanley Cup-vinst över Pittsburg Penguins, tillsammans med sambon Emma Andersson år 2008.

Emma och Henrik Zetterbergs familjeliv i Sverige

Så när ishockeyforwarden tillika OS-gulmedaljören Henrik Zetterberg bestämde sig för att lägga ner den aktiva idrottskarriären, för nästan exat fem år sedan, kom det kanske inte som någon chock att paret bestämde sig att flytta tillbaka till Sverige med sonen Love, född 2015.

Annons

Den nya hemstaden blev en stad utanför skånska Ängelholm, där Emma växte upp. Sedan år 2020 driver paret en baguetteria i Mölle hamn, på natursköna Kullahalvön i Skåne, där de även haft sommarhus.

Fram tills för två år sedan bodde de även i Mölle, men sålde lyxvillan för 28 miljoner kronor vid tidpunkten. I dag är familjen bosatt i Ängelholm.

Den 23 juli år 2010 gifte sig Emma Andersson och Henrik Zetterberg i Brunnby kyrka nära Mölle.

Zetterberg gjorde nyligen comeback på isen i samband med hyllningsmatchen Game for Börje, tillsammans med flera andra NHL-veteraner som bjudit in till en match för att hedra Börje Salming efter dennes uppmärksammade död i sviterna av ALS.

I en ny intervju med Expressen berättar ishockeyprofilen att det var glädjefyllt att spela hockey för publik igen, men att hans största fokus i livet just nu är familjelivet i Sverige med hustrun Emma.

– Det är fullt upp! Jag är involverad i en massa olika grejer. Framför allt är det härligt att få vara hemma i Sverige nära familj och vänner, konstaterar Henrik.

Förra året öppnade Henrik och Emma en filial i Båstad av den framgångsrika baguetterian, men ytterligare någon expansion av verksamheten är inte planerad i dagsläget.

– Just nu är vi nöjda med de två ”locations” vi har i Mölle och Båstad. Vi öppnade i Båstad i somras, så det blir år nummer två där nu.

Emma och Henrik Zetterberg öppnade den första baguetteria i Mölle hamn år 2020.
Emma och Henrik Zetterberg öppnade den första baguetteria i Mölle hamn år 2020.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons