Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Ensam i julhelgen? Här är digitala events och sändningar du kan delta i

24 nov, 2020 
AvJessica Rådne
Fotografinstagram, Ulrika Malm/SVT
Julen 2020 står många av oss inför frågan: Kan och borde vi åka hem till vänner och familj? Kanske väljer du att stanna hemma. Då är den här listan för dig!
Annons
6 Julklappstips under pandemin 2020Brand logo
6 Julklappstips under pandemin 2020

Strategin inför julhelgen ser olika ut i olika familjer. Vissa väljer att självisolera sig i en vecka för att sedan kunna stråla samman på julafton. Andra håller det litet och firar bara just med de man bor tillsammans med. En tredje kanske inte ens har familjen på samma ort, och väljer att stanna hemma helt och hållet.

Är du en av dem som kommer fira jul ensam så finns det en rad trevliga digitala aktiviteter att delta i.

Digital jul med systrarna Graaf

Systrarna Hannah och Magdalena Graaf slog igenom på 90-talet som popduo och omslagsmodeller. Sedan dess har de jobbat både tillsammans och var för sig, med tv, böcker, bloggar och sociala medier.

Nu går de ihop med sina respektive familjer för att på självaste julafton livesända ett firande där alla som vill bjuds in på distans! Systrarna kallar sin satsning för Digital jul med systrarna Graaf. På Instagram skriver Magdalena:

”Vi kommer bjuda på blooopers, julstök, skrik, ex-män, matlagning, julevangelium, presentöppning. Jultomte, gitarr/sång/musik. Lance kanske uppträder lite med några hemliga låtar, Sällskapsspel, gnabb, skvaller. MEN framförallt mycket, mycket kärlek…”

Annons

Firandet ska sändas på Instagram och på systrarnas nystartade Youtubekanal.

Virtual Holiday Party

På sajten teambuilding.com kan du gå ihop med familj och vänner för att köpa biljetter till ert alldeles egna virtuella julfirande under ledning av en julvärd. Ett standardpaket på 1,5 timmes show inkluderar julquiz och jullekar där ni själva deltar. På samma sajt finns en rad andra roliga event så som pepparkakskrig, vinter cocktail party och en virtuell skidresa. Eventen går att boka för allt från 2 till 300+ personer.

Lös en digital mordgåta

The Digital Murder Mystery Co. erbjuder en rad digitala mordgåtor för 4 till 12 deltagare. Det går till så att du och dina vänner eller familjemedlemmar väljer ett av många roliga teman; Runaway Rudolph, The Grand Horror Hotel, Alice In Wonderland m fl. Efter betalning laddar ni ned eventet och så kan festen börja. Jultemat Runaway Rudolph tar 1 till 2 timmar att spela beroende på hur många deltagare ni är.

Annons

Late Night Concert på TV4 Play

LateNightConcert är ett samarbete mellan Live Nation och TV4 där man under våren och sommaren lät stora svenska artister uppträda på ett tomt Gröna Lund.Formatet blev snabbt populärt hemma i tv-sofforna och nu sänds en konsert även på julafton, den här gången från anrika Cirkus och Hasselbacken, ett stenkast från nöjesfältet på Djurgården. Konserten går att se kl 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Julafton med Lars Lerin på SVT Play

En given klassiker för så väl den som sitter ensam som de som har nära och kära samlade är såklart julen i SVT. I år är det konstnären Lars Lerson som är julvärd i rutan. Klockan 14.55 tänder han enligt tradition det levande ljuset i studion, säger några väl valda ord och presenterar Kalle Anka. Mer stämning än så kan det knappast bli!

LÄS MER:

Annons