Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Erik Haags ord om exfrun Martina Haag

16 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Erik och Martina Haag genomgick en minst sagt omskriven skilsmässa 2014, och Erik Haag hittade kärleken i kollegan Lotta Lundgren.
I en intervju i podcasten Fördomspodden pratar nu Erik Haag om relationen till exfrun i dag.
– Jag har bara bra grejer att säga om liksom Martina, säger Erik Haag i Fördomspodden.
Annons
Lotta Lundgren och Erik Haags kärlekssagaBrand logo
Lotta Lundgren och Erik Haags kärlekssaga

Erik och Martina Haag hade varit gifta i 19 år och hade fyra barn tillsammans när paret skilde sig 2014. Skilsmässan blev omskriven i medierna, inte minst för att Martina Haag senare släppte boken Det är något som inte stämmer, som handlar om en kvinna vars man träffat en ny kvinna som han jobbar med, och vill skilja sig.

Exparet har valt att inte prata öppet om skilsmässan genom åren – Erik har tidigare konstaterat att han ville hålla det hela så privat som möjligt.

Martina och Erik Haag.
Martina och Erik Haag tävlade i På spåret flera gånger och vann en gång.

– Jag skilde mig häromåret från Martina. Det är verkligen just en livskris för det var så många människor inblandade, och barnen, och jag minns ju hur mina föräldrars skilsmässa påverkade mig. Egentligen är det ett lika stort livsval att inte skilja sig, men effekterna blir mer dramatiska om man väljer att göra det, har Erik Haag sagt i en intervju med magasinet Café.

Annons

Erik Haags ord om Martina Haag

Nu gästar Erik Haag podcasten Fördomspodden, där gästerna får svara på fördomar som podcastens programledare Emil Persson har om dem. I en fördom gissar Emil Persson att Erik Haag tyckte det var jobbigt att Martina skrev boken efter skilsmässan.

– När din exfru Martina Haag släppte boken Det är något som inte stämmer var det inte bara jobbigt att själva innehållet i boken offentliggjordes, utan det var också jobbigt att innehåll om dig offentliggjordes, om jag fattar. Det var en extremt ovan upplevelse med tanke på den integritet och privata sfär som du värnar så hårt, säger Emil Persson i podcasten.

Erik Haag är först tyst i flera sekunder medan han funderar på vad han ska säga. Sedan väljer han att hylla exfruns egenskaper som författare trots allt.

– Eh... nä men alltså, jag har bara bra grejer att säga om liksom Martina, och jag tycker hon är jättebra på att skriva böcker. Jag har inget riktigt där, säger Erik Haag i podcasten.

Erik Haag.
Erik Haag 2023.
Annons