Erika Persson och Gunilla Persson

1:04

Efter reklamen: Allt om Gunilla Persson

(1:04)

Hollywoodfrun Gunilla Persson och dottern Erika Persson har en tajt relation. Under hela dotterns uppväxt har det bara varit hon och Gunilla, och Gunillas mamma.

Men nu är det en nya era som påbörjas i Gunilla Perssons hushåll – när dottern Erika flyttar hemifrån och lämnar mamma Gunilla ensam med mormor Iris.

Så gick det för profilerna i Svenska Hollywoodfruar

Nyligen fyllde Erika Persson 18 år och är nu vuxen i lagens mening. På sin födelsedag fick hon en bil av sin mamma, och var överlycklig över den fina presenten, som är ett perfekt steg in i vuxenvärlden.

Gunilla Persson är dock inte så nöjd med att dottern har vuxit upp, och nu ska flytta hemifrån för att gå på college.

– Man är ju inte så glad över det faktiskt. Man skulle önska att hon vore liten för evigt. Jag brukade säga det till mig själv när hon var liten att det här är de bästa åren i mitt liv, och jag tycker nog att det var det också. För jag älskar ju att ha ett växande barn, säger Gunilla Persson till Hänt.

Svenska Hollywoodfruar-profilen säger att det hade varit bra om hon hade fått flera barn, så man kan sprida ut dem lite. Nu när dottern är hennes enda barn så får hon bara uppleva de olika stegen i uppväxten en gång.

– Jag önskar att jag hade haft fler barn så jag kunde uppleva det igen, men nu är det ju över. Så man får finna i sig att hon är vuxen, konstaterar Gunilla Persson för Hänt.

8 kändisar som är mer svenska än du kanske visste

Erika Persson flyttar hemifrån – lämnar mamma Gunilla

I slutet av augusti väntar alltså vidareutbildning för Erika, som kommer flytta till sitt college som ligger på bilvägs avstånd från hemmet. Gunilla Persson är stolt över vad dottern har åstadkommit.

– Hon har kommit in i ett mycket mycket svårt college. Det är bara 14% som kommer in av de som söker, berättar Gunilla Persson.

– Så hon ska bo där på sitt college, men det är bara 1,5 timmes bilfärd härifrån.

Det blir första gången som Erika och Gunilla inte kommer bo tillsammans. Under uppväxten har de tillbringat all tid tillsammans, och under pandemiåret har de sett mer av varandra än någonsin tidigare.

– Det kommer bli okej och hon kommer ju alltid komma hem för hon saknar ju sina djur och mig och sin mormor. Så det kommer fungera tror jag. Jag menar man måste ju acceptera att ett barn blir stort. Men det är ju en omställning, säger Hollywoodfrun.

Gunilla Perssons bild förvånar följarna – visar pappan efter alla år

Utvald läsning

Femina