Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Erika Persson om stödet från mamma Gunilla

12 nov, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT, Charlotte Brunzell/TT
Hollywooddottern Erika Persson gjorde debut i tv som åttaåring i Svenska Hollywoodfruar.
I hennes första officiella tv-intervju berättar hon om uppväxten och relationen till mamma Gunilla Persson i dag.
– Vi alla vet att hon är väldigt speciell och unik, säger hon.
Annons
5 saker du vill veta om Erika PerssonBrand logo
5 saker du vill veta om Erika Persson

Mellan åren 2009 och 2019 var Svenska hollywoodfruar ett omtyckt program i tv-tablån. Gunilla Persson stod för en av seriens mest minnesvärda insatser och är i dag närmast synonym med benämningen ”svensk hollywoodfru”.

Under seriens gång fick vi även lära känna Gunillas dotter; Erika Persson. Innan lördagskvällen, den 12 november, hade Erika aldrig gjort en intervju i svensk tv. Debuten kom i Bianca Ingrossos talkshow Bianca.

Under intervjun varvar Erika svenska och engelska på ett sömlöst sätt. Hon berättar bland annat om hur det var att växa upp i kulisserna av tv-serien och om relationen till mamma Gunilla i dag.

Erika Perssons tankar om Svenska hollywoodfruar i dag

Gunilla Persson gjorde entré i seriens fjärde säsong. Mellan 2010 och 2019, då serien lades ner, var hon en konstant och omtyckt personlighet i serien. Erika reflekterar över hennes mammas framgångar.

Annons

– Vi alla vet att hon är väldigt speciell och unik. Det finns ingen som hon. Hennes personlighetsdrag är väldigt extroverta och väldigt tydliga. Publiken gillar henne för hon är väldigt intensiv och fångar in en, säger Erika i tv-intervjun.

Bianca visar upp en serie klipp från serien som skapade stora rubriker här i Sverige. Erika är fortfarande väldigt ung.

– Jag förs tillbaka till när jag gick på mellanstadiet och mina klasskamrater precis fick reda på att jag var med i showen. Jag har inte kollat på dem sedan dess, föklarar Erika när Bianca frågar hur det känns att se klippen i dag.

Erika Persson var 8 år gammal när hon var med i tv-serien Svenska hollywoodfruar för första gången. I dag är hon 20 år.
Erika Persson var 8 år gammal när hon var med i tv-serien Svenska hollywoodfruar för första gången. I dag är hon 20 år.

Erika förklarar att ett av de mest uppmärksammade klippen, ett klipp där hon kräks, är något som hon pratat med vännerna hemma i Los Angeles om, då det finns en liknande amerikansk meme på sociala medier. Men Erika hävdar stolt att: ”Jag var först”.

Annons

Hon är dock tacksam över det faktum att hon inte bodde i Sverige vid tidpunkten då klippet skapade som störst kontrovers här.

– Det var så länge sedan. Det hade större effekt på mig när jag blev äldre, när man är så liten så förstår man det inte riktigt. Jag bor i USA och går i skolan där. Hade jag bott i Sverige hade det varit annorlunda, jag hade nog påverkats mer av rubrikerna som skrevs när jag var liten, säger hon och fortsätter:

– Jag är tacksam för allt, jag ångrar inget. Jag ältar inte saker. Jag ser på livet holistiskt och är tacksam för de möjligheter och lärdomar serien gav mig. Det hjälpte mig växa, andligt, till den jag är i dag.

Se också: 5 oförglömliga stunder i Svenska HollywoodfruarBrand logo
Se också: 5 oförglömliga stunder i Svenska Hollywoodfruar

Erika Persson om stödet från mamma Gunilla under uppväxten

I dag läser Erika på college. Hon kom in på förstahandsvalet Pitzer College i Kalifornien i fjol. Till mamma Gunillas stora glädje ligger skolan nära hemmet i Los Angeles. En timme därifrån för vara exakt.

Annons

Erika berättar att hennes mamma ofta ber henne att komma hem och hälsa på under studietiden, men att hon inte alltid har möjlighet att göra det. Hur är deras relation i dag?

– Jättebra. Hon är underbar och ger mig så mycket stöd. Vi har en fin relation. Jag älskar henne, svarar Erika med stor värme i rösten.

I tv-serien stöttade mamma Gunilla hennes musikdrömmar. Bianca undrar därför om Erika förvaltat några av dessa i dag.

– Jag älskar musik, men jag känner mig inte närvarande i det man har sett på tv. Musik är väldigt personligt. Jag utövar konst, går på college och studerar. Det är det jag gör om dagarna, avslutar hon.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons