Ernst och Ulla Kirchsteiger
Så blir din kärlekssommar – enligt astrologin
1:21

Efter reklamen: Så blir din kärlekssommar – enligt astrologin

(1:21)

Slå på ljud

När pandemin kom gick Ernst Kirchsteiger och hans hustru Ulla in i självisolering. I en ny intervju med Expressen berättar Sommar med Ernst-profilen om hur hustruns yrke sjuksköterska bidragit till deras diverse försiktighetsåtgärder.

Följt restriktioner – tvättat händerna och undvikit trängsel

– Ulla, min fru, är ju sjuksköterska så hon har ju varit otroligt bra på att manövrera det här. Jag tror aldrig jag har tvättat händerna så mycket i hela mitt liv. Spritavtvättningar och ”tänk dig för här, tänk dig för där”. Ska vi ut så ger man sig ut på tider när man vet att det är väldigt lite folk ute. Vi har verkligen levt det här coronalivet, säger Ernst, och tillägger:

– Alltså vi har i princip levt undan från allt under hela pandemin, Ulla och jag.

För honom har det varit särskilt tufft då han älskar att umgås med människor.

Jill Johnson – och 11 andra kändisar som lanserat vin i år

Längtar efter restaurangbesök

Det är svårt. Jag älskar folk, jag älskar det här spontana, säger han och beskriver sig som ”lite låghalt” när dessa träffar uteblivit.

Ernst berättar även att han har varit rädd under pandemin, särskilt då corona haft så många olika ansikten.

– Några har haft det utan att de ens vet om det, någon annan blir så sjuk att den ligger på intensiven, säger Ernst till Expressen.

Han påpekar samtidigt att rädslan i sig inte har varit den stora begränsningen.

Ernst beskriver hur han längtar efter bullriga restaurangbesök, när smittspridningen är under kontroll ska han se till att ett sådant blir av.

Så träffades Ernst och Ulla Kirchsteiger

Ernst och Ulla träffades som 17-åringar på gymnasiet i Karlskoga – för 46 år sedan. I en intervju med tidningen Hemma med Ernst som kom 2013 berättade Ulla att det var Ernst som tog första steget.

– Jag förstod snabbt att det här inte var någon vanlig kille. Han hade ett annat språk, kändes vuxen. Han var då som nu en romantiker och sa tidigt: ”Vi ska skapa ett hem och ett bra liv tillsammans”. Jag kände redan då att jag skulle få ett spännande och rikt liv med Ernst.

Därför försvann Peder Lamm plötsligt från rampljuset

För Aftonbladet har Ernst berättat om sin syn på kärleksrelationer, och vikten av att inte börja jämföra sin med andras.

– Vi bygger alla våra livskonstruktioner, och det farliga är om man börjar snegla på andras konstruktioner. Man kanske läser en blogg och tänker: ”Oj, vad de hade mysigt, så där lever ju inte vi”. Man måste leva sitt eget liv, utifrån sin egen förmåga och kunskap. Sin ”klokskap”.

Paret har två vuxna söner, Ludvig och Sebastian. I vintras fick de sitt första barnbarn.

Säsong tretton av Sommar med Ernst sänds torsdagar kl 17.55 i TV4.

Källa: Expressen

Mest läst