Artisten Erykah Badu blev minst sagt förvirrad när hon testade sig för corona – och fick höra att hon var både positiv och negativ samtidigt.

På sociala medier delade Grammy-vinnare med sig av att sina erfarenheter av de relativt opålitliga testerna.

"Inga symptom. Testades för covid. Samma maskin. Vänstra näsborren positiv. Höra näsborren negativ", skrev Badu på Twitter.

Men Erykah Badu hade samtidigt bara fått höra om det positiva resultatet från sin läkare, och tror att det beror på att han vill tjäna pengar.

"De roliga är att läkaren enbart rapporterade det positiva resultatet. Vad fan är det som försiggår här. Snabbt test", skriver hon avslutar med dollartecken och förkortningen för att hon skakar på huvudet.

Artistens ilska mot opålitliga coronatesterna

Artisten testade sig inför en livesändning hon skulle göra tillsammans med sitt band, och klagar på att testerna ger så olika resultat.

"Det är så opraktiskt att testa positivt och sedan negativt tre gånger efter varandra inom loppet av 24 timmar. Samma test. Vi förstår att de inte är 100 % tillförlitliga men det är konstigt", twittrade Erykah Badu.

Hon är inte den enda kändisen som har reagerat på provresultatens varierande kvalitet. Tesla-grundaren Elon Musk har varit med om samma problem, rapporterar Billboard.

"Något riktigt bluffaktigt försiggår. Testades för corona fyra gånger i dag. Två av testerna kom tillbaka negativa, två kom tillbaka positiva. Samma maskin, samma test, samma sjuksköterska", konstaterade Elon Musk på Twitter.

Läs mer:

Gravida Elsa Hosk berättar om namnvalet till dottern

Hollywood-stjärnans läskiga skönhetsingrepp: "Torterad"

Stina Wollters ilska mot TV4 – efter pappa Sven Wollters död

Utvald läsning

Femina