Eva Röse.
Eva Röse om sin bästa skäms-tv
0:31

Efter reklamen: Eva Röse om sin bästa skäms-tv

(0:31)

Slå på ljud

Skådespelaren Eva Röse har varit ett självklart ansikte i film och tv sedan början av 90-talet, och har synts i allt från Disneyklubben och Göta kanal 2 till Maria Wern och Heder.

Men under åren har Eva Röse också sett en utveckling, där det blir mer och mer fokus på utseende i tv-rutan.

– Tv-branschen idag är som ett skämt. Tittar du på morgon-tv så tror man att alla ska gå på Oscarsgalan. Det visuella uttrycket med mask och kostym har gått överstyr. Folk är så piffiga i tv att man nästan ramlar av barstolen. Kraven att vara Good morning America är värre än någonsin. Men inom film och tv upplever jag att man eftersträvar mer realism. Ofta när jag jobbar ska det vara osminkat och naturligt. Så länge det inte handlar om auditions i USA då, har hon sagt i en intervju med Lenngren Media.

Jill Johnsons om åldrande – vägrar skönhetsingrepp

Eva Röse: Larvigt trygg i mig själv

Skådespelaren berättar vidare i intervjun om hur det kan vara när man söker roller i Hollywood.

– I manus kan det stå att det kommer in en kvinna i rummet, ”35 years old, drop dead gorgeous, head spinning beautiful”. Såna fraser… då kan jag känna att, fan, du har ringt fel person. När man skriver karaktärsbeskrivningar i USA är det alltid mycket fokus på utseende. Då tappar jag lusten innan jag ens har börjat plugga texten.

Tommy Nilsson drack flera flaskor vin om dagen – blev nykter

Eva Röse tycker om snygga kläder, och har en välfylld garderob – men en vanlig tisdag är smink inget hon bryr sig om.

– Jag är väldigt ofåfäng på det sättet. Jag sminkar mig inte till vardags. Å andra sidan har jag en garderob full med saker som jag tycker om. Om jag skulle rafsa i mörkret kommer jag oftast ut med något bra ut därifrån. Jag är nästan larvigt trygg i mig själv. Självförtroendet sitter i bröstet, inte i eyelinern, har hon sagt till Lenngren Media.

Mest läst