Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jill Johnsons om åldrande – vägrar skönhetsingrepp

05 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografChristine Olsson/TT
Jill Johnson.
Rutinerade artisten Jill Johnson är trött på hur utseende- och åldersfixerad världen är.
Nu berättar hon om sina känslor kring att bli äldre – och varför hon vägrar skönhetsingrepp.
– Om man lägger sin koncentration där, då tycker jag man har missat livet, säger Jill Johnson till Nöjeslivet.
Annons
Jill Johnsons stilresa - 25 år i rampljusetBrand logo
Jill Johnsons stilresa - 25 år i rampljuset

Jill Johnson är inte bara en älskad artist som vunnit Melodifestivalen, och nu sätter upp konsertshowen Simply the best, de senaste åren har hon också blivit en hyllad tv-profil med SVT-programmet Jills veranda.

Men efter så många år i underhållningsbranschen är det inte konstigt att Jill Johnson är trött på fixeringen vid utseende och ålder, något som också blivit ännu mer utbrett med sociala medier.

I en intervju med Nöjeslivet berättar Crazy in love-artisten att hon aldrig vill göra skönhetsingrepp för att det är ”ointressant”.

– Jag har ett ärr under näsan som jag har haft sen jag var fyra år gammal och som jag blivit erbjuden att ta bort så många gånger. Men jag är inte den personen. Det är inte viktigt för mig. Men jag tycker det är jättekul att vara snygg, att få klä upp mig och vara mitt vackraste jag, säger Jill Johnson till sajten.

Annons

Jill Johnson: ”Ynnest att bli äldre”

Jill Johnson har passerat 50, och hennes nya show lyfter att hon passerat den stora milstolpen.

– Det låter så klyschigt men jag tycker faktiskt det är en ynnest att bara få bli äldre. Jag har väldigt många kompisar som har insjuknat i cancer och så där. Jag är verkligen inte den personen som tycker att det är ett problem att åldras. Jag tycker bara att jag är glad om jag får vakna med friska barn och vara frisk själv, säger hon till Nöjslivet.

Sen är åldrande inte alltid guld och gröna skogar – men artisten vill inte fokusera på de negativa aspekterna.

– Sen tycker jag att det inte är roligt alls att inte orka springa den där milen lätt, eller att huden ändrar sig och kroppen ändrar form. Men om man lägger sin koncentration där, då tycker jag man har missat livet, säger Jill Johnson.

Annons