Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Extrema åtgärden – för att skydda prins Daniel

11 sep, 2020 
AvHelena Wiklund
FotografTT
Nu har hovet tagit ett steg längre för att skydda Victoria och Daniel mot covid-19: Deras bil har skärmats av med plast.
Annons

Det var när Victoria och Daniel anlände till Solna ambulansstation häromveckan, som hovets nya extrema säkerhetsåtgärd uppdagades.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel åkte i en inplastad bil
Victorias och Daniels minikortege: De åkte själva i den första suven, och bakom kom bilen med säpovakterna och kronprinsessans adjutant.

I kronprinsessparets suv från Kungliga Hovstallet hade man tagit till ett drastiskt grepp för att skydda de närvarande i bilen – kronprinsessan Victoria, prins Daniel samt Hovstallets livréklädde chaufför – från eventuell coronasmitta. Något som tidningen Expressen var först med att notera.

Mellan föraren och hans kungliga passagerare hade man låtit spänna upp ett gigantiskt genomskinligt plastskynke som effektivt skärmade av förarplatsen från baksätet. Med resultat att de kungliga passagerarna var helt avskilda.

Annons

Covid-19: Så skyddar sig Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels inplastade suv.
Till höger ser du den: Bilen alla pratar om.

Lite som en kunglig motsvarighet till den där avspärrningen med plastband som man ser på Stockholms bussar just nu: Ingen passagerare kan komma nära chauffören.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel åkte i en inplastad bil
Ett nytt kungligt knep i kampen mot covid-19.

Och att Victoria och Daniel har fullt fokus på Folkhälsomyndighetens restriktioner, det stod klart redan när de anlände och hälsade med god distans. Trots att det krävs en viss ansträngning:

Annons

– Man är ju van att ta i hand, sa prins Daniel och log lite snett.

Victoria och daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte ambulanssjukvården i Region Stockholm – och hade fullt fokus på att inte sträcka fram handen.

Läs mer:

Annons