Ingvar Oldsberg.

TT
TV: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år
0:44

Efter reklamen: TV: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

(0:44)

Slå på ljud

Den 10 februari i år gick tv-legendaren Ingvar Oldsberg bort efter en kort tids sjukdom, 76 år gammal.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, berättade familjen i ett pressmeddelande undertecknad av särbon Maria Sandeblad och barnen Staffan, Karolina och Viktoria Oldsberg.

Ingvar Oldsberg har gått bort efter en tids sjukdom

Ingvar Oldsberg föddes 1945 i Göteborg, och började sin karriär som fotbollskommentator och sportjournalist. Under sitt yrkesliv blev han mycket uppskattad för sina insatser i bland annat På spåret, Tipsextra, Det här är ditt liv och Binglotto. Han ledde också Sverigequizen och Slaget om Sverige på TV4.

Marie Göranzon om att åldras : “Känns som att jag har 30 år kvar”

Familjens avsked

Nu har familjen tagit farväl av programledaren i en dödsruna som publicerats i Svenska Dagbladet.

”Vår enastående pappa, morfar och livskamrat Ingvar Oldsberg har nått livets ändhållplats och är på väg mot nytt resmål. Du har lämnat oss med stor sorg och oändlig saknad. Vi kommer alltid att minnas dig med ljusa och varma minnen”, står det i dödsrunan som är undertecknad av familjen.

Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad.

Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad.

TT

Oldsbergs sista svåra tid

Ingvar Oldsberg sista tid var fylld av hälsoproblem, med ständig smärta i rygg, knän och höfter. Det gjorde att han mer eller mindre tvingades vara hemma i sin lägenhet i Göteborg.

Jennifer Lopez fina film på 14-åriga tvillingarna Max och Emme

I en intervju med Expressen från 2020, berättade han om hälsoproblemen som han då dragits med tre års tid, och som med blev värre och värre med tiden. Han uttryckte också en stor frustration mot att det tog tid för honom att få vård.

– Jag förstår om pandemin sätter stopp för ingrepp, men det här ligger ju långt tillbaka i tiden. Jag har varit runt på en mängd kliniker, men fortfarande har ingen kunnat hjälpa mig, förklarade han i tidningen samtidigt som han förklarade att han hanterade värken genom att medicinera sig dagligen, säger han till tidningen.

Se också: Så stöttar du någon i sorg
1:19

Efter reklamen: Se också: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Slå på ljud
Mest läst