Félice Jankells hyllning till mamma Annika efter åren som ensamstående
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då
1:14

Efter reklamen: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Slå på ljud

För Félice Jankell är offentligheten inget ovant. Som dotter till journalisten Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck har hon växt upp i kändisskapet. Félice har, precis som sin syster Happy Jankell, gått i sin pappas fotspår och jobbar idag som skådis. Senast såg vi henne i en roll i den omtalade Netflix-serien Snabba cash, och innan det har vi sett henne i flera svenska produktioner.

Félice och Happy Jankells uppväxt

Under Félice och Happys uppväxt var det mamma Annika Jankell som drog det stora lasset. Det är ingen hemlighet att Thorsten Flinck haft en del tuffa perioder i livet, som bland annat kantats av missbruk. I en intervju med ELLE berättade Happy bland annat om sin rädsla för dörrar, något hon tror kommer ifrån barndomen.

– Min hobbyanalys är att det snarare handlar om att min pappa ofta brukade komma förbi oanmäld när jag var liten. Och han kunde vara i alla möjliga tillstånd och inte i sitt bästa skick. Mamma pratade mycket om dörren, vilket jag minns. Att det kunde plinga på mitt i natten, att man skulle kolla så att dörren var låst och att man skulle vara tyst och inte gå förbi nära dörren, berättar Happy.

Och så sent som förra året, när Thorsten gästade Malou efter tio, så berättade han om besvikelsen över hur han varit som pappa.

– Jag kan bli väldigt ledsen över att jag inte... att jag inte fick göra pappagrejen när barnen var 6-7 år, sa han då.

Hyllningen till Annika Jankell efter åren som ensamstående mamma

Men nu passar Félice Jankell på att hylla sin mamma Annika för åren under barndomen. På sin Instagram story delar hon en bild av henne själv som barn, ihop med sin mamma, och skriver kärleksfullt:

”Älskade mamma. Ensamstående tvåbarnsmorsa på 28 år. Du är den absolut starkaste jag vet!”.

Hyllningen till Annika Jankell efter åren som ensamstående mamma

10 kändismammor och deras döttrar – när de är lika gamla

Mest läst