Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Felix Herngrens diagnos – som saboterar i Masked singer

30 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTV4/TT.
Felix Herngren är en av jurymedlemmarna i Masked singer på TV4, men är kanske den som har haft svårast att gissa rätt i programmet.
Programledaren David Hellenius menar att Herngren stoppas av sin ansiktsblindhet – en diagnos de inte trodde skulle påverka så mycket som den gjorde.
– Han är helt förvirrad. ”Det var den jag menade”, säger han ofta, säger David Hellenius i Nyhetsmorgon.
Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Masked singer har gjort stor succé på TV4 – ungefär två miljoner tittare följer programmet och försöker gissa vilka de sjungande kändisarna är bakom maskerna.

Samtidigt tävlar jurymedlemmarna Pernilla Wahlgren, Nour El Refai, Måns Zelmerlöw och Felix Herngren mot varandra om att gissa rätt.

Men en av jurymedlemmarna har haft svårare än de andra – Felix Herngren har inte lyckats pricka särskilt många rätt, utan gissar ofta på Ola Salo.

– Felix Herngrens gissningar är fantastiska, säger Pernilla Wahlgren när hon och programledaren David Hellenius gästar Nyhetsmorgon.

Hellenius menar att det är Felix Herngrens ansiktsblindhet som gör det svårt för honom – han kan tro att han gissar på en kändis, men säger namnet på en annan.

Annons

– Han är verkligen helt väck. Det finns det där med ansiktsblindheten, det visste vi ju att han hade. Men vi tänkte ”det är inga problem, för han ska ju inte gissa på ansikten”. Men sen kom vi på att problemet med att vara ansiktsblind är att han inte heller vet vilka han gissar på. Han kan ju tro att han gissar på Steffo, men det är egentligen Niklas Strömstedt. Han är helt förvirrad. ”Det var den jag menade”, säger han ofta, berättar David Hellenius i Nyhetsmorgon.

Felix Herngren: ”Varit jättedålig”

Felix Herngren har själv konstaterat att han inte är lika bra som de andra i juryn.

– Jag har varit jättedålig. Jag har nog inte varit gruppens skarpaste hjärna, men jag har haft sjukt kul ändå. Det är mycket svårare än man tror, folk har väldigt olika röster när de sjunger och när de pratar, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Hans styrkor är att han kan komma på väldigt otippade gissningar.

Annons

– Jag tror att jag tänker utanför boxen. Pernilla har en väldigt framgångsrik släkt som ofta sjunger i tv, varenda en i hennes närhet är någon typ av artist, och hon gissar ju ofta på familjemedlemmar. Jag försöker tänka utanför boxen: "Håkan Juholt kanske tycker att det är kul att ställa upp?", till exempel.

Annons