Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gör TV4 för att komma runt coronareglerna i Masked singer

16 apr, 2021 
Masked singer har publik trots corona.

Att spela in ett underhållningsprogram mitt under en pandemi och samtidigt ge skenet av en entusiastisk publik är lättare sagt än gjort.
För att få till det i populära Masked singer har TV4 valt att ta in särskilda statister för att komma runt restriktionerna.
– Vi säkerställde att samma personer återkom och testades regelbundet inför varje inspelningen, säger Masked singers exekutiva producent Anika Beclijevski.

Annons
Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Det har blivit en riktig succéstart för Masked singer på TV4 – programmet är omtalat och engagerar, och hade över två miljoner tittare till första avsnittet.

Men många tittare har nog funderat över hur det kommer sig att det kan sitta publik i studion, när det fortfarande är max åtta personer vid offentliga tillställningar som gäller. I programmet sittet ett 40-tal personer och hejar och applåderar åt de som uppträder.

Aftonbladet skriver att TV4 har lyckats komma runt de hårda restriktionerna att publiken är betald för att vara där som ”folkets röst”. Samma personer är med i alla program, och har inför inspelningarna skrivit på sekretessavtal för att inte avslöja resultatet, eller vem som gömmer sig bakom vilken mask.

Annons

– Det var samma personer under alla nio inspelningsdagar och inför varje inspelning gick man först igenom ett coronatest innan man släpptes in i studion. Detta var krav på såväl panelen, produktionen och oss statister, berättar en person som suttit i publiken.

Så har TV4 löst publikproblemet i Masked singer

Anika Beclijevski är exekutiv producent för Masked singer, och menar att säkerheten för personerna i studion var av högsta prioritet.

– Publiken på plats är inte statister utan ”folkets röst”. Genom att ha ”folkets röst” på plats kunde vi genomföra röstningen och vi säkerställde att samma personer återkom och testades regelbundet inför varje inspelningen. De fick också noggranna förhållningsregler om vilka säkerhetsföreskrifter som gällde i studion.

Hon fortsätter:

– Vi ville ha ”folkets röst” på plats för att kunna säkerställa röstningen. Det är personerna i studion i kombination med de på skärmen som avgör vilken av maskerna som måste lämna i varje avsnitt och därför hade samtliga en viktig arbetsfunktion. Att ha personer på plats var en viktig säkerhetsåtgärd ifall tekniken på skärmen skulle svika oss, säger Anika Beclijevski.

Annons