5 kändispar som har separerat i år
1:31

Efter reklamen: 5 kändispar som har separerat i år

(1:31)

Slå på ljud

Tidigare stadsministern Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har valt att gå skilda vägar efter sju år tillsammans. Nu berättar Roberta om beslutet och att de skiljs åt som vänner.

Anki Lidén öppnar upp om sorgen fyra år efter sonen Tims bortgång

Så träffades Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius

Roberta Alenius var till en början Fredrik Reinfeldts presschef men blev senare hans kärlek och mamma till deras gemensamma dotter. Det var 2015, två år efter Fredrik Reinfeldts skilsmässa från Filippa Reinfeltd, som Fredrik bekräftade att relationen med Roberta utvecklats till kärlek.

– Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna, berättade Fredrik Reinfeldt för Expressen efter de synts tillsammans på en resa till Alperna.

Sedan dess har paret bott i Vasastan i flera år och fick även 2017 dottern Alessia.

Går skilda vägar

Nu berättar paret att de efter sju år tillsammans valt att separera. I ett meddelande till Expressen bekräftar Roberta att de separerat, men kommer fortsätta vara goda vänner.

”Det stämmer att vi separerat. Vi började som goda vänner, har alltid varit det och kommit fram till att det är det vi ska fortsätta vara” säger Roberta Alenius.

Fredrik och Roberta 2021

Fredrik och Roberta 2021

Mest läst