Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Allt du undrat om Fröken Snusk – frågor och svar

06 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Fröken Snusk.
Det spelar ingen roll hur gammal du är eller vad du har för musiksmak – ingen har kunnat undgå att höra talas om Fröken Snusk.
Nu tävlar den kontroversiella artisten i Melodifestivalen med låten Unga & fria.
Här är svaren på alla frågor du har om Fröken Snusk!
Annons
Oväntade kändisar som ställt upp i MelodifestivalenBrand logo
Oväntade kändisar som ställt upp i Melodifestivalen

Få artister har blivit ett så stort fenomen de senaste åren som den anonyma epadunk-artisten Fröken Snusk. Med låtar som Rid mig som en dalahäst har Fröken Snusk blivit en av Sveriges mest streamade och omtalade artister. Med hjälp av en rosa balaklava döljer hon sin identitet, men får publiken att sjunga med i sina snuskiga hits.

Nu är Fröken Snusk med och tävlar i Melodifestivalen, och även de som tidigare har undgått att lyssna på henne kommer bli välbekanta med artisten och hennes musik. Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna rörande Fröken Snusk – allt du behöver veta för att ha koll på henne!

Annons

Vad heter Fröken Snusk egentligen?

Fröken Snusk är anonym, och hennes privata identitet är inget som har avslöjats för allmänheten. Personalen på Melodifestivalen har också anpassat sina säkerhetsrutiner för att hennes identitet inte ska röjas.

Fröken Snusk.
Fröken Snusk håller sig hemlig.

– Hon kommer ju behöva identifiera sig så att vi vet att det är hon. Det kommer ske i ett annat rum, med en säkerhetsansvarig, så att vi kan säkerställa att hon är hon. Vi hittar lösningar så att hon kan delta, har tävlingsproducenten Karin Gunnarsson berättat för Expressen.

När tävlar Fröken Snusk i Melodifestivalen?

Fröken Snusk deltar i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg den 10 februari. Hennes bidrag Unga & fria är deltävlingens sjätte och sista.

Annons

Vem skriver Fröken Snusks låtar?

Fröken Snusk samarbetar med producenten Rasmus Gozzi, som skriver hennes hitlåtar. Han har också skrivit låtar och arbetat med Dogge Doggelito och epadunkartisten Louise Andersosn Bodin.

Fröken Snusk.
Fröken Snusk slog igenom stort med låten Rid mig som en dalahäst.

Varför försvann Fröken Snusks musik från Spotify?

De senaste veckorna har Fröken Snusk och Rasmus Gozzi varit i blåsväder, då Spotify valde att plocka bort flera av deras stora hits, bland annat Rid mig sim en dalahäst. Rasmus Gozzis låtar har sammanlagt streamats över en halv miljard gånger på Spotify. Att låtarna plockades bort berodde på att Spotify undersökte huruvida producenten hade köpt streams och därmed fuskat med siffrorna. Bland annat hoppade låten Gynekologen upp och ner på den dagliga topplistan på Spotify, utan någon tydlig förklaring. Nu är låtarna tillbaka på Spotify.

Annons
Svenska Eurovision-outfits genom tidernaBrand logo
Svenska Eurovision-outfits genom tiderna
Annons