Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Starsky & Hutch–skådespelarens familjetragedi – frun och dottern dog

08 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Paul Michael Glaser med frun Elizabeth och i Starsky and Hutch.
Med Starsky & Hutch blev Paul Michael Glaser en av 70-talets stora ikoner.
Men privatlivet har kantats av tragedier, där Paul förlorat både sin fru och dotter i aids efter ett sjukvårdsmisstag.
– Jag är en väldigt annorlunda människa nu mot vad jag hade varit om inget av det hade hänt, har skådespelaren sagt.
Annons
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorgBrand logo
7 viktiga saker att tänka på om du står nära någon i sorg

Med fyra säsonger av klassiska polisserien Starsky & Hutch blev Paul Michael Glaser en av 70-talets största skådespelarikoner. Den numera 80-åriga skådespelaren spelade polisen Dave Starsky, medan nyligen bortgångna kollegan David Soul spelade polisen Ken Hutchinson. Även efter serien har Paul Michael Glaser haft en lång och framgångsrik karriär som skådespelare, och haft roller i en lång rad tv-serier och filmer.

Men medan karriären har gått som på räls har Paul Michael Glasers privatliv varit kantat av familjetragedier. 1980 gifte han sig med sin fru Elizabeth, och året därpå födde hon parets första barn, dottern Ariel. Under förlossningen behövde Elizabeth få blodtransfusioner, något som skulle visa sig förändra både hennes och familjens liv för alltid. Det varken hon, Paul eller läkarna visste var att blodet var smittat med HIV-viruset.

Annons
Starsky & Hutch.
Paul Michael Glaser och David Soul som Starsky och Hutch.

Ovetande om att hon hade smittats av viruset ammade Elizabeth dottern Ariel, som också smittades av HIV. Tre år senare fick hon parets andra barn, sonen Jake, som också smittades i livmodern. Det var först efter det som det uppdagades att hon och barnen hade smittat av HIV.

Kämpar för mer forskning kring HIV och aids

1988 avled Ariel i sviterna av aids, bara en vecka efter sin sjuårsdag. Paul och Elizabeth arbetade stenhårt för att öka kunskaperna och forskningen kring det livsfarliga viruset, ända till Elisabeths död 1994. Hon blev 47 år gammal.

Annons
Paul Michael Glaser och frun Elizabeth.
Paul Michael Glaser och frun Elizabeth.

Paul Michael Glaser smittades aldrig av HIV, och sonen Jake lever och mår bra med hjälp av effektiva bromsmediciner. Båda två fortsätter kämpa för aidsforskning i Elisabeths och Ariels minne.

– Jag är en väldigt annorlunda människa nu mot vad jag hade varit om inget av det hade hänt, så jag ser mig som väldigt lyckosam som kunnat lära mig de sakerna och hamna på en plats jag aldrig hade kunnat föreställa mig, har Paul Michael Glaser sagt.

1996 gifte han sig med sin andra fru, filmproducenten Tracy Barone. Paret fick dottern Zoe tillsammans, och skilde sig sedan 2007.

Källa: Daily Mail.

Annons