Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

11 svenska kändisar som kände varandra redan innan de slog igenom

12 jan, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Camilla Kvartoft och Annika Lantz, Gustaf Skarsgård och Matias Varela.
Många svenska kändisar är goda vänner med varandra – men vänskapen har för det mesta blommat i vuxen ålder.
Här är 11 svenska kändisar som kände varandra på olika sätt, redan innan de slog igenom!
Annons
Svenska kändisar när de var yngreBrand logo
Svenska kändisar när de var yngre

Gustaf Skarsgård och Matias Varela

Gustaf Skarsgård och Matias Varela

Skådespelarna Gustaf Skarsgård och Matias Varela spelade mot varandra i 438 dagar, men har känt varandra sedan de var barn. De gick båda på samma grundskola i Stocholm, och har varit vänner sedan dess.

Annons

– Första mötet var i trappan upp mot Ringvägen, på Eriksdalsskolans skolgård. Vår gemensamma vän Oskar sammanförde oss. Det var en ny lite skrämmande högstadiemiljö, vi sökte oss till varandra, har Gustaf Skarsgård berättat för Aftonbladet.

Camilla Kvartoft och Annika Lantz och Peter Settman

Camilla Kvartoft och Annika Lantz och Peter Settman

Camilla Kvartoft är uppvuxen i Stockholmsförorten Sätra, med inte bara en utan två kändisar – Annika Lantz och Peter Settman. Camilla, Annika och Peter började spela teater ihop.

Annons

– Jag drogs med in i den världen av Peter och Annika. Vi spelade teater ihop i Skärholmen i flera år och reste runt med barnpjäser i folkparkerna på somrarna, har Camilla Kvartoft berättat för Femina.

Helen Sjöholm och Anna Stadling

Helen Sjöholm och Anna Stadling

Folkkära artisten Helen Sjöholm har känt artisten Anna Stadling i över 40 år, innan de slog igenom och varsin musikkarriär.

– När vi var 14 år började vi göra shower tillsammans. Vi gick hem till mig efter kören, satt i mitt rum och pratade musik, har Helen Sjöholm sagt.

Annons

2022 turnerade vännerna tillsammans med en julturné.

Zlatan Ibrahimovic och Zeina Mourtada

Zlatan Ibrahimovic och Zeina Mourtada

En av världens mest kända fotbollsspelare, och en älskad matprofil – Zlatan Ibrahimovic och Zeina Mourtada kände varandra som barn. De två var inte vänner, men gick i samma gymnasieskola. Zlatan utsatte Zeina för en del bus, något hon berättat om på Instagram.

”Vi satt i datasalen som det hette då och han bad mig logga in på min mail för att han hade skickat något. Han skrek från andra sidan datasalen 'Ey Zeina du har Mail'! På något skumt sätt lyckades han hacka in sig i min inkorg när jag gick in för att läsa hans mail. Han erkände vad han höll på med och sa att jag var fett tråkig som inte hade något spännande i min inkorg”, har Zeina berättat.

Annons

Kristian Luuk och Andres Lokko

Kristian Luuk och Andres Lokko

På spåret-programledaren Kristian Luuk och SvD-skribenten Andres Lokko slog igenom tillsammans med Killinggänget på 90-talet, men har känt varandra sedan barnsben. De båda gick nämligen på Estniska skolan i Stockholm.

Annons