Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

George Clooneys kärleksgest före Amal – gav miljoner till vännerna

18 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografWilly Sanjuan , TT.
Innan George Clooney träffade hustrun Amal var hans vänner hela hans familj.
Därför bestämde sig stjärnan en dag för en oväntad kärleksgest – och gav en miljon dollar i sedlar till var och en av de 14 vännerna.
– Jag tänkte att om jag blir påkörd av en buss så är de alla i testamentet. Så varför väntar jag på att bli påkörd av en buss, säger han till GQ.
Annons
7 svenskar som är heta i HollywoodBrand logo
7 svenskar som är heta i Hollywood

Hollywood-stjärnan George Clooney är i dag gift med framstående advokaten Amal Clooney, och paret har treåriga tvillingarna Alexander och Ella tillsammans, som de fick 2017.

Men innan skådespelaren träffade Amal Clooney var det vännerna som var skådespelarens familj. Därför bestämde han sig för att ge en miljon dollar var till sina 14 närmsta vänner.

– Jag tänkte att om jag blir påkörd av en buss så är de alla i testamentet. Så varför väntar jag på att bli påkörd av en buss?

Vännerna fick komma över på middag, och Clooney berättade hur mycket de alla hjälp honom i livet, och konstaterade att han aldrig hade nått den framgång han gjort utan dem. Han gav dem sedan en miljon dollar var i sedlar, i varsin väska. På den tiden var det ungefär 6,5 miljoner svenska kronor.

– Jag höll upp en karta och pekade ut alla platser jag har fått resa till i världen och allt jag fått göra på grund av dem. Jag sa: ”Hur betalar man tillbaka sådana människor? Tja, kanske med en miljon dollar”, säger han i GQ.

Annons

George Clooneys beslut för vännerna – innan Amal

George Clooney hade vid tillfället inte sålt sitt och vännen Randy Gerbers tequila-märke än, som gick för en miljard dollar i en succéaffär 2017. Stjärnan hade däremot precis fått ett enormt arvode för filmen Gravity, som blev Oscarsnominerad, och såg inte familj i sin framtid än.

– Jag var singel, och alla vi åldrades. Jag var 52 eller något, och de flesta av mina vänner är äldre än mig. Jag tänkt, vad jag faktiskt har är de här killarna. Jag har sovit på deras soffor när jag var pank. De lånade mig pengar. De hjälpte mig när jag behövde hjälp genom åren. Utan dem hade jag inte haft något av detta.

Kort därefter träffade George Clooney sin framtida fru, och insåg att hon var pusselbiten som hade fattats i hans liv.

– Jag jobbar, jag har underbara vänner, mitt liv är komplett, det gå bra för mig. Men jag visste inte hur ofullständigt det var tills jag träffade Amal. Och då ändrades allting. Och jag kände: "Aha, det har faktiskt varit ett stort tomrum", säger han i GQ.

Att skaffa familj var något helt nytt för stjärnan – för första gången var någon annans liv viktigare än hans.

– Jag har aldrig varit på en plats i livet där någon annans liv var oändligt mycket viktigare för mig än mitt eget, du vet? Och lägg sen till två individer till, som är små och måste få mat.

Läs mer:

Annons