Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Gladys del Pilars nya hälsobesked: Tacksam för sjukdomen

08 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografHenrik Montgomery/TT

Artisten Gladys del Pilar, känd som en av medlemmarna i Afro-Dite, är aktuell i Sveriges Mästerkock VIP på TV4.
I en intervju med Aftonbladet berättar hon om matintresset hon fick från sin adoptivmamma och om sjukdomen som tvingat henne ändra livsstil helt.
– Jag lagade mat för att döva ensamheten, säger hon om tuffa tiden i ungdomen när hon kände sig ensam.

Annons
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Artisten Gladys del Pilar slog igenom stort år 2002 när hon och bandmedlemmarna i Afro-Dite, Blossom Tainton och Kayo, vann Melodifestivalen med låten Never let it go.

Nu är den 55-åriga sångaren aktuell som en av åtta kända deltagare som tävlar i årets upplaga av Sveriges Mästerkock VIP.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om förhållandet till mat som uppmuntrades av hennes adoptivmamma och om sjukdomsbeskedet för några år sedan – som tvingat henne ändra livsstil helt.

Gladys och tvillingsystern adopterades vid sju års ålder

Gladys och hennes tvillingsyster Ann Consuelo del Pilar kom till Sverige, från Ecuador, som sjuåringar. Systrarna adopterades av ensamstående mamma Inga Werner, diakon i Svenska kyrkan i Örebro enligt kristna tidningen Dagen.

Annons

Gladys berättar för Aftonbladet att det var deras mamma Inga, som dessvärre inte lever länge, som bidragit till hennes intresse för mat. Något som också var en stor tröst för henne under den första ensamma tiden, när hon flyttade till Stockholm som ung för att slå igenom som artist.

– Min kära mor hade ett väldigt stort matintresse. Hon ville laga mat som jag och min syster kände igen när vi adopterades från Ecuador. Det var ju kryddigare mat och mer smak. Jag och min syster är mer eller mindre uppväxta på förrätt, varmrätt och efterrätt. När jag sedan flyttade till Stockholm och kände mig väldigt ensam köpte jag faktiskt råvaror och kokböcker och lagade mat för att döva ensamheten, berättar hon.

gladys del pilar familj tvillingsyster
Gladys del Pilar och hennes tvillingsyster bildade popduon Big Deal tillsammans, innan Ann Consuelo del Pilar hoppade av vid 20 års ålder för att hon blev mamma. Båda systrarna hade solokarriärer efter det.

Gladys del Pilar om sjukdomen: Nya livet med diabetes

För några år sedan diagnostiserades Gladys med diabetes typ 2, som påverkar kroppens blodsockernivåer, och därmed innebär att hon behöver vara väldigt noggrann med vad hon äter.

Annons

– Jag gör medvetna val av mat. Men självklart så unnar jag mig då och då. Men det får inte bli så mycket socker och bröd. Vissa frukter ska man också undvika om man har diabetes typ 2, berättar hon för kvällstidningen.

Vidare förklarar hon att hon är tacksam för och har omfamnat den stora livsstilsomställning, som sjukdomen inneburit för henne och hennes make Christer Bergh.

Gladys del Pilar gift med Christer Bergh.
Gladys del Pilar och maken Christer Bergh på röda mattan på galapremiären av musikalen Bodyguard i Stockholm 2022.

Sjukdomen kickstartade hälsoresan med maken Christer

Livsstilsomställningen efter diabetesbeskedet innebär nämligen att både Gladys del Pilar och hennes make Christer Bergh ställt om kost- och träningsvanor rätt rejält och lever ett mycket mer hälsosamt liv.

– Min mage började också säga ifrån när jag åt gluten. Jag har upptäckt att pizza eller för mycket fet mat inte är bra för min del. Just det hjälpte mig också att börja göra medvetna val. Man kan ju göra så goda matiga sallader och havets läckerheter räcker gott för mig samt en köttbit då och då, förklarar Gladys för Aftonbladet

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons