Claudio Bresciani / TT
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal
1:21

Efter reklamen: Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

(1:21)

Slå på ljud

Skådespelaren Johan Rabaeus och kostymdesignern Camilla Thulin träffades i början på 90-talet. I dag bor paret till vardags i en stor lägenhet på Södermalm i Stockholm och har även ett sommarhem vid Medelhavet.

Kärleken dem emellan blomstrar och livskvaliteten är på topp. Något som Camilla ofta krediterat deras barnlöshet.

Men trots att de i dag är 75 respektive 62 år, får de fortfarande kommentarer från omgivningen om deras beslut att inte ha barn tillsammans. Nu ryter Johan ifrån mot kommentarerna.

Antikrundan-profilen Claes Moser och hustrun Susanna Evers skiljer sig

Så träffades Johan Rabaeus och hustrun Camilla Thulin

Paret har kilat stadigt i många år. De träffades för 30 år sedan på en premiärfest på Stadsteatern i Stockholm 1993.

– Vi är båda ganska starka och rätt udda, men i vår uddahet funkar vi väldigt fint ihop, berättade Camilla Thulin i en intervju med tidningen Hälsoliv 2016, på frågan om vad de föll för hos varandra.

Vidare resonerade kostymdesignern att parets beslut att inte skaffa barn är en av deras största styrkor i relationen.

– Att vi har valt att inte ha barn har säkert spelat in. En del som har barn lever liksom avskärmade och gör kanske inte så mycket saker ihop som hel familj eller som par, utan bara saker på varsitt håll med barnen, sa hon då.

Johan Rabaeus och Camilla Thulin på premiären av Kulturbärarna på Oscarsteatern i Stockholm 2022.

Johan Rabaeus och Camilla Thulin på premiären av Kulturbärarna på Oscarsteatern i Stockholm 2022.

Ola Axman/TT

Linda Bengtzings kamp för sitt barn med NPF-diagnos

Ryter ifrån mot kommentarerna om barnlösheten: ”Provocerad”

Men livsvalet att förbli ett barnlöst par har under deras år i rampljuset kommit att ifrågasättas av omgivningen. Något som fick Rabaeus att sätta ner foten i en intervju med Aftonbladet, så sent som i fjol.

– Ja, folk har alltid åsikter när man väljer att inte skaffa barn. Jag kan bli jävligt provocerad av det där. Vi som inte har barn existerar faktiskt också, konstaterar Johan för tidningen och menar på att det ofta antyds mellan raderna att deras liv inte är fulländat eftersom de inte har några barn.

Camilla poängterar att de har livskvalitet på andra sätt. Johan fortsätter:

– Vi har ju passerat det stadiet då det var aktuellt med ungar. Men det är ingenting jag saknar eller går runt och tänker på. Det där med villa och Volvo har nog aldrig varit något för oss. Vi har en vovve och jag har kontakt med bonusbarn från tidigare förhållanden. Det räcker bra. Men under en period ville jag faktiskt ha barn men då stretade Camilla emot.

Mest läst